fbpx
Domov Rýchle nátierky Avokádová nátierka

Avokádová nátierka

Autorka Jana Štrbková
Avokádová nátierka

Vynikajúca avokádová nátierka, guacamole sa pripravovala už u Aztékov. Toto jedlo milujú Mexičania a aj my v Medových motúzoch. Túto dobrotu pripravujem ako nátierku, výborne chutí na opečených hriankach.

Avokádová nátierka

Avokádová nátierka

Výborná tradičná mexická nátierka, guacamole. Rýchle nátierky Avokádová nátierka European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 avokádo. 1 paradajka, 1 strúčik cesnaku, 1 jarná cibuľka, 1 chilli paprička, šťava z 1 citróna, čerstvo zomleté čierne korenie, soľ

Postup

  1. Nadrobno nakrájame cibuľku aj s vňaťkou, paradajku, chilli papričku. Cesnak pretlačíme. 
  2. Avokádo dôkladne umyjeme a osušíme. Rozpolíme nožom, vyberieme kvôstku a veľkou lyžicou vydlabeme dužinu.
  3. Na dužinu avokáda hneď nalejeme citrónovú šťavu a osolíme. 
  4. K avokádu primiešame pokrájanú zeleninu, ja ju zvyknem aj s avokádom rozmixovať. 
  5. Guacamole natrieme ako pomazánku na chlebík a podávame.
  6. Vynikajúco chutí s reďkovkou.

Tip Medových motúzov

Citrónovú šťavu nalievajte na vydlabanú dužinu avokáda hneď, inak začne hnednúť.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1