Domov Jednoduché Bez lepku: Výborná orechová torta

Bez lepku: Výborná orechová torta

Autorka Jana Štrbková
orechova torta recept

Úžasná torta bez múky, s kopcom orechov a kakaa. Tak to je moja výborná narodeninová orechová otrta. Prvýkrát som ju piekla pre moju úžasnú rodinu Oľgu, ktorú veľmi obdivujem. Veď si pozrite jej Instagram @vysnivanecopiky.

orechova torta recept

Bez lepku: Výborná orechová torta

Úžasná torta bez múky, s kopcom orechov a kakaa. Tak to je moja výborná narodeninová orechová otrta. Prvýkrát som ju piekla pre moju úžasnú rodinu Oľgu, ktorú veľmi obdivujem. Veď si pozrite jej Instagram @vysnivanecopiky. Jednoduché orechová torta, orechová torta recept, bezlepková orechová torta European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 torta Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 5 bielkov, 250 g práškového cukru, 250 g mletých vlašských orechov
Na žĺtkokvý krém: 5 žĺtkov, 140 g práškového cukru, 4 lyžice kakaa, 4 lyžice vody
Na maslový krém: 150 g masla, 90 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru
Ešte potrebujeme: 6 lyžíc marhuľového džemu

orechová torta recept

Orechová torta. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

 

Postup

  1. Vyšľaháme vychladené bielky so štipkou soli a s cukrom. Trvá to asi 10 minút. Cesto je hotové, keď na lyžici drží bielková hmota ostrú špičku. Potom zľahka primiešame najemno zomleté orechy. Asi 5 lyžíc orechov si odložíme.
  2. Cesto rovnomerne rozotrieme do vymastenej a mletými orechmi vysypanej tortovej formy. Dno formy vyložíme papierom na pečenie.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 ˚C asi 25 minút. Upečené cesto preklopíme na mriežku a opatrne stiahneme papier na pečenie.
  4. Pripravíme si krém. Vo vodnom kúpeli rozpustíme žĺtky a cukor, pridáme kakao. Miešame do zhustnutia, trvá to asi 12 minút.  Potom žĺtkovú hmotu premiestnime do sklenenej misky a necháme vychladnúť. 
  5. V šľahači vymiesime maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. K maslovému krému po lyžiciach primiešame žĺtkový krém.
  6. Odložíme stuhnúť do chladu.
  7. Na vychladnutý korpus aj po jeho bokoch rovnomerne natrieme marhuľový džem. Na boky torty navrstvíme mleté vlašské orechy.
  8. Kakaový krém si premiestnime do vrecka s ozdobnou špičkou. A ozdobíme ňou  vrch torty.

˚

Tip Medových motúzov

Na ozdobenie torty môžeme použiť jedlé kvety.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1