fbpx
Domov Čo na obed Carpaccio z červenej repy

Carpaccio z červenej repy

Autorka Jana Štrbková
carpaccio z červenej repy recept

Lahodná chuť varenej červenej repy s citrónovou zálievkou je taká osviežujúca. Toto carpaccio z červenej repy dopĺňam chrumkavou reďkovkou a výživnými semienkami sézamu a černušky siatej. Je to lahodná rozprávka.

carpaccio z červenej repy recept

Carpaccio z červenej repy

Výborný recept na carpaccio z červenej repy Čo na obed červená repa, recepty z červenej repy, šalát z červenej repy, carpaccio z červenej repy European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 červené repy, 1 bielu reďkovku (alebo kvaku), 10 červených reďkoviek
Na citrusový dressing: 
2 citróny, 2 limetky, 1 pomaranč, 100 ml olivového oleja, 1 lyžičku medu, štipku morskej soli
Na ozdobu:
pažítka, 1 lyžičku sezamových semienok, 1 lyžičku čiernej rasce (semien černušky siatej)

Postup

  1. Červenú repu varíme na miernom ohni v šupke asi 45 minút. Uvarenú a vychladnutú ju ošúpeme, nakrájame na veľmi tenké plátky a naukladáme na taniere.
  2. Potom si doštičku aj nôž umyjeme, aby sa nám nezafarbila zvyšná zelenina. Bielu reďkovku (alebo kvaku) a červené reďkovky umyjeme. Nakrájame ich na tenké plátky a poukladáme na taniere na kolieska červenej repy.
  3. Do vyššej misky vytlačíme šťavu z citrónov, limetiek a pomaranča. Pridáme olivový olej, med, soľ a metličkou vyšľaháme. Ak chceme mať dressing hustý, zvaríme ho na miernom ohni na polovicu a necháme vychladnúť. Potom však nebude obsahovať toľko vzácnych viatmínov.
  4. Hotovým dresingom pokvapkáme plátky zeleniny. Ozdobíme pažítkou, posypeme sezamom a čiernou rascou.

Tip Medových motúzov

Semienka černušky siatej (nigella sativa) používali ako všeliek už starovekí faraóni. Bola pre nich doslova všeliekom, ktorý zaberal pri vírusových a bakteriálnych infekciách, plesniach a parazitoch. Stáročia sa používala pri psychických problémoch a ako ochrana pred pôsobením toxických látok. Dnešná veda objavuje jej úžasné účinky na ochranu buniek proti pôsobeniu voľných radikálov. V arabských krajinách sa s obľubou používa pre pečení nekvaseného chleba, do zeleninových a strukovinových jedál.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1