fbpx
Domov Koláče a zákusky Čerešňová kráľovná: Mramorová bublanina s kefírom

Čerešňová kráľovná: Mramorová bublanina s kefírom

Autorka Jana Štrbková
čerešňová bublanina s kefírom recept

U mojich rodičov ešte stále oberáme čerešne a tak som neodolala a upiekla z nich obľúbený koláčik. Je to mramorová bublanina s kefírom. Jednoduchý, rýchly a šťavnatý recept. Do cesta pridávam na skvelú chuť už tradične zmäknuté maslo. Dokonalý víkendový koláčik.

Toto je moja vynikajúca mramorová bublanina s kefírom. Foto: Martin Štrbka
Vynikajúca mramorová bublanina s kefírom. Foto: Martin Štrbka

čerešňová bublanina s kefírom recept

Čerešňová kráľovná: Mramorová bublanina s kefírom

U mojich rodičov ešte stále oberáme čerešne a tak som neodolala a upiekla z nich obľúbený koláčik. Je to mramorová bublanina s kefírom. Jednoduchý, rýchly a šťavnatý recept. Do cesta pridávam na skvelú chuť už tradične zmäknuté maslo. Dokonalý víkendový koláčik. Koláče a zákusky čerešňová bublanina s acidkom recept, mramorová bublanina s acidkom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: Plech 40 x 30 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.4/5
( 5 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g masla, 1 prášok do pečiva, 3 lyžuce kakaa, 3 vajíčka, 200 ml kefíru alebo bieleho jogurtu, 500 g čerešní

mramorová čerešňová bublanina s kefírom recept

Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 ˚C.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista s práškovým aj vanilkovým cukrom. Po jednom pridávame vajíčka a šľaháme, kým nevznikne nadýchaná, biela pena, trvá to asi 10 minút.
  3. Jemne primiešame kefír alebo biely jogurt.
  4. Múku preosejeme a dôkladne premiešame s práškom do pečiva. Nakoniec dôkladne primiešame do žĺtkovej hmoty.
  5. Plech s rozmerom 30 x 40 cm vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Na plech nalejeme 2/3 cesta.
  6. 1/3 cesta zmiešame s preosiatym kakaom a dôkladne ho zamiešame. Nalejeme na biele cesto a pomocou príborového nožíka vytvoríme mramorový efekt. Je to veľmi jednoduché, smerom zľava doprava pomocou nožíka kreslíme v ceste vlnovky, obe cestá za tak zaujímavo premiešajú.
  7. Nakoniec cesto posypeme odkôstkovanými čerešňami. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 – 45 minút.
  8. Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.

Tip Medových motúzov

Namiesto čerešní môžeme použiť aj višne alebo aj iné bobuľové ovocie.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1