fbpx
Domov Čo na obed Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

Autorka Jana Štrbková
Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

Vynikajúci zimný cestovinový šalát s ružičkovým kelom chutí úžasne. Dochutila som ho pečeným prošutom, bylinkami a perfektným parmezánom. Je to veľká pochúťka, ktorú máte uvarenú skutočne veľmi rýchlo.

Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

Jednoduchý a rýchly recept na cestovinový šalát s ružičkovým kelom. Čo na obed ružičkový kel, cestovinový šalát, cestovinový šalát s ružičkovým kelom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g cestovín tagliatelle alebo penne, 100 g slaniny, 60 g prošuta, 2 strúčiky cesnaku, 1 vetvičku tymiánu, 350 g ružičkového kelu, 30 g masla, 30 g parmezánu

Postup

  1. Do veľkého hrnca nalejeme osolenú vodu, necháme zovrieť a cetoviny uvaríme podľa návode na obale do polomäkka.
  2. Cestoviny precedíme do druhého hrnca, lebo vodu použijeme neskôr.
  3. Medzitým rozohrejeme panvicu, slaninku a prošuto opražíme dochrumkava, asi 3 – 4 minúty. Pridáme cesnak a lístky tymiánu. Restujeme ešte minútu. Pridáme rozmrazený a nakrájaný ružičkový kel a miešame ešte päť minút.
  4. Zmiernime teplotu, podlejeme trochou vody z cestovín, pridáme maslo a nastrúhaný parmezán.
  5. Do omáčky nakoniec primiešame cestoviny. 

Tip Medových motúzov

Šalát servírujeme s hoblinkami parmezánu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1