fbpx
Domov Videorecepty Chrumkavé zemiakové placky

Chrumkavé zemiakové placky

Autorka Jana Štrbková

Chrumkavé zemiakové placky, teda najchrumkavejšie, aké som kedy jedla. So slaninkou a opraženou cibuľkou, je dokonalá. Môžete si urobiť jednu obrovskú megaplacku a pochutnať si na nej celá rodinka.

Chrumkavé zemiakové placky

Chrumkavé zemiakové placky

Najchrumkavejšie zemiakové placky na svete Videorecepty zemiaková placka, čo na obed, zemieky European
Chrumkavé zemiakové placky
Najchrumkavejšia zemiaková placka, akú som kedy jedla. So slaninkou a opraženou cibuľkou, je dokonalá.
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

3 veľké zemiaky, 1 červená cibuľa, 1 PL mangalicovej masti, 80 g na tenké plátky nakrájanej oravskej slaniny, 1/2 ČL majoránu, 1 ČL drvenej rasce, soľ

Postup

  1. Slaninku nadrobno nakrájame.
  2. Medzitým si dáme na panvici rozohriať masť, slaninku na nej dozlatista upražíme. Opraženú slaninku preložím do misku a na výpeku si dozlatista opražíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu.
  3. Na väčších očkách nastrúhame zemiaky. Nastrúhané zemiaky prenesieme do utierky a vyžmýkame z nich prebytočnú šťavu. Vďaka tomu bude zemiaková placka chrumkavá.
  4. Nastrúhané zemiaky vložíme do misky, pridáme slaninku, pridáme rascu, majoránku, soľ a premiešame.
  5. Pridáme opražené cibuľku a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dôkladne spojili.
  6. Na panvicu dáme trochu oleja, pridáme zemiakovú zmes. Zemiaky na panvici dôkladne utlačíme lyžicou.
    Pečieme na miernom ohni asi 7 minút. Potom placku preklopíme na druhú stranu a opečieme. 

Tip Medových motúzov

Hotovú placku podávame s volským okom alebo s kyslým mliekom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1