fbpx
Domov Koláče a zákusky Chuť Talianska: Panna Cotta so slaným karamelom a jahodami

Chuť Talianska: Panna Cotta so slaným karamelom a jahodami

Autorka Jana Štrbková
Panna cotta so slaným karamelom recept

Prvýkrát mi úžasnú Panna Cottu servíroval pred rokmi majster svojho remesla, Marcel Ihnačák. Bola krásna, hebučká, jemne sa triasla na tanieri a ja som sa do tohoto dezertu zamilovala. Odvetdy som vyskúšala viacero receptov, no najviac mi doma chutí tento, ktorý vám ponúkam. Je to Panna Cotta so slaným karamelom a s jahodami. Mňam.

Panna cotta so slaným karamelom recept

Chuť Talianska: Panna Cotta so slaným karamelom a jahodami

Prvýkrát mi úžasnú Panna Cottu servíroval pred rokmi majster svojho remesla, Marcel Ihnačák. Bola krásna, hebučká, jemne sa triasla na tanieri a ja som sa do tohoto dezertu zamilovala. Odvetdy som vyskúšala viacero receptov, no najviac mi doma chutí tento, ktorý vám ponúkam. Je to Panna Cotta so slaným karamelom a s jahodami. Mňam. Koláče a zákusky Panna Cotta so slaným karamelomn recept, recept na Panna Cottu so slaným karamelom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.5/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na Panna Cottu:
2 lyžičky jemne zomletej želatíny
500 ml smotany na šľahanie
40 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk rozpolený a vyškrabaný
olej na vytretie formičiek

Na slaný karamel:
250 ml smotany na šľahanie, 180 g kryštálového cukru, ½ lyžičky soli

Na dozdobenie:
250 g čerstvých jahôd

Panna Cotta ingrediencie

Foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Do misky nelejeme dve lyžičky vody a vysypeme želatínu. Necháme 5 minút postáť, aby želatína vodu absorbovala.
  2. Štyri keramické alebo plastové formičky na Panna Cottu trochu vymažeme olejom.
  3. Smotanu vylejeme do hrnca a spolu s cukrom a vanilkou zahrievame na strednom plameni. Pridáme želatínu a zahrievame asi 2 minúty, kým sa nerozpustí.
  4. Zmes precedíme a vylejeme do pripravených formičiek. Dáme na 4 – 6 hodín chladiť. Päť minút pred podávaním vyberieme z chladničky a opatrne vyklopíme.
  5. Pripravíme si slaný karamel. Kryštálový cukor rozpustíme v hrnci s dvojitám dnom. Keď cukor skaramelizuje a rozpustí sa, opatrne prilejeme horúcu smotanu. Znížime plameň na minimum a povaríme asi 3 - 5  minút. Nakoniec primiešame soľ.
  6. Karamel prelejeme do teplovzdornej misky a necháme vychladnúť. Vyklopenú Panna Cottu polejeme slaným karamelom a dozdobíme nakrájanými, čerstvými jahodami.
  7. Ihneď podávame. Skladujeme v chladničke.

Tip Medových motúzov

Panna Cotta chutí skvelo s akýmkoľvek čerstvým bobuľovým ovocím.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1