fbpx
Domov Vianočné pečenie Čokoládovo–kokosová roláda

Čokoládovo–kokosová roláda

Autorka Jana Štrbková
Čokoládovo-kokosová roláda

Krehká čokoládovo – kokosová roláda je čerešničkou na torte každej oslavy. Tento výsostne slávnostný recept pečiem na Vianoce a hneď sa po ňom len – tak zapráši. Ak máte radi chuť božskej čokolády, kokosu, jemnej šľahačky a hriešneho mascarpone, je to ten pravý dezert pre vás.

Čokoládovo-kokosová roláda

Čokoládovo - kokosová roláda

Čokoládovo - kokosová roláda je najlepší sviatočný dezert, ktorý sa hodí na Vianoce aj na z imné Vianočné pečenie Čokoládovo–kokosová roláda European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.7/5
( 3 počet hlasov )

Ingrediencie

maslo na vymastenie plechu, 150 g tmavej čokolády nalámanej na drobné kúsky , 6 veľkých vajec, oddelených na žĺtka a bielka, 170 g trstinového nerafinovaného cukru, 25 g kakaového prášku , 25 g mletých mandlí, 250 g mascarpone, 400 ml šľahačkovej smotany, 50 ml Malibu, 85 g práškového cukru , 125 g nakrájaných mochýň, 75 g kokosových vločiek opražených nasucho 

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý vymastíme maslom. Čokoládu vložíme do menšieho hrnca a postupne roztápame vo vodnom kúpeli, občas zamiešame. Zložíme z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť.
  2. Žĺtka vyšľaháme dopenista spolu s cukrom. V druhej miske vyšľaháme bielka na pevný sneh. Sneh zľahka veľkou metličkou primiešame k vyšľahaným žĺtkom.
  3. Do čokolády primiešame kakao a mandle, dobre vyšľaháme.
  4. Zmes pridáme k vyšľahaným žĺtkom zmiešanými so snehom a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Pečieme asi 15 – 18 minút. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú preložíme cestom na navlhčenú a pocukrovanú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie. Zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladnúť.
  6. Mascarpone, smotanu, Malibu a práškový cukor do veľkej misy a šľaháme, kým sa nám nevytvorí pevný krém. Opatrne vystrieme roládu, ak niekde rozpukala, netrápte sa.
  7. Roládu naplníme tretinou krému, pridáme nasekané mochyne. Roládu jemne zrolujeme, preložíme na servírovací podnos alebo dosku a potrieme zvyšným krémom.
  8. Vrch dozdobíme kokosovými vločkami.
  9. čokoládovo - kokosová roláda

    Najlepšia čokoládovo - kokosová roláda, ktorýáje ozdobou sviatočného stola.

    Necháme v chladničke odpočívať niekoľko hodín a podávame.

Tip Medových motúzov

Namiesto mascarpone môžete do plnky pridať aj hladký tvaroh.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1