fbpx
Domov Čo na obed Delikátny obed: Morčacie závitky v prošute s bylinkami

Delikátny obed: Morčacie závitky v prošute s bylinkami

Autorka Jana Štrbková
morčacie závitky obaľované v prošute recept

Morčacie závitky obaľované v prošute a plnené bylinkami, to je delikatesa. Najlepšie chutia s kašou z mladých zemiakov. Dochuchujem ich aj bylinkami zo záhradky, oreganom, šalviou a pažítkou. Dokonalý obed, ktorý u nás doma chutí všetkým.

morčacie závitky obaľované v prošute recept

Delikátny obed: Morčacie závitky v prošute s bylinkami

Morčacie závitky obaľované v prošute a plnené bylinkami, to je delikatesa. Najlepšie chutia s kašou z mladých zemiakov. Dochuchujem ich aj bylinkami zo záhradky, oreganom, šalviou a pažítkou. Dokonalý obed, ktorý u nás doma chutí všetkým. Čo na obed morčacie závitky obaľované v prošute recept, morčacie na bylinkách recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

600 g morčacích pŕs, 5 lístkov medvedieho cesnaku, 1 vetvička oregana, zväzok pažítky, 3 lyžice horčice, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, mletá červená paprika, 6 plátkov prošuta,  masť

Na zemiakovú kašu:  1 kg nových zemiakov, 2 lyžice masla, 80 ml horúceho mlieka, soľ, čierne korenie

Postup

  1. Lístky šalvie aj ostatné bylinky umyjeme, necháme odkvapkať a najemno nakrájame.
  2. Morčacie prsia narežeme na tenké väčšie rezne a jemne ich naklepeme.
  3. Z každej strany ich osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.
  4. Jednu stranu mäsa potrieme horčicou. Na ňu naukladáme najemno nasekané bylinky. Stočíme do rolky a špáradlami zafixujeme.
  5. Na panvici rozpálime olej a závitky na ňom sprudka opečieme z každej strany na rozpálenej masti.
  6. Opečené závitky vyberieme z panvice, zabalíme do prošuta a naukladáme do zapekacej misky. Dopekáme v rúre vyhriatej na 200˚ C asi 20 minút.
  7. Uvaríme si mladé zemiaky v šupke, a ošúpeme ich. V mise ich rozmixujeme spolu s mliekom, maslom, soľou a korením na jemnú kašu.
  8. Morčacie závitky podávame so zemiakovou kašou, ktorú nakoniec ešte dochutíme bylinkami. 

Tip Medových motúzov

Vynikajúco chutia s cesnakovu krémovou polievkou a ružovým vínom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1