fbpx
Domov Chutné polievky Dokonalá chuť lesa: Dubáková krémová polievka

Dokonalá chuť lesa: Dubáková krémová polievka

Autorka Jana Štrbková
dubáková krémová polievka recept

Prechádzka v lese, ktorá je korunovaná ulovenými dubákmi, to je dokonalý zážitok. A ten pokračuje vôňami, ktoré sa rozplývajú po celokm byte, keď z nich varím krémovú polievku. Dubáková krémová polievka pre mňa navždy zostane spojená s malebným lesom u mojich rodičov. Jedoducho chutí ako domov.

dubáková krémová polievka recept

Dokonalá chuť lesa: Dubáková krémová polievka

Prechádzka v lese, ktorá je korunovaná ulovenými dubákmi, to je dokonalý zážitok. A ten pokračuje vôňami, ktoré sa rozplývajú po celokm byte, keď z nich varím krémovú polievku. Dubáková krémová polievka pre mňa navždy zostane spojená s malebným lesom u mojich rodičov. Jedoducho chutí ako domov. Chutné polievky dubáková krémová polievka recept, recept na dubákovú krémovú polievku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

400 g dubákov, 900 g zemiakov, 1 ks šalotky, 250 ml sladkej smotany, 1 čerstvý nasekaný kôpor, soľ, biele korenie, olivový olej, 500 ml zeleninového vývaru alebo horúcej vody, čerstvý kôpor na dochutenie

Postup

  1. Nadrobno nakrájame cibuľu a speníme ju na oleji, pridáme dubáky. Podlejeme trochou vody a necháme variť asi 15 minút. Potom odoberieme asi tretinu dubákov na tanier.
  2. Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme do hrnca so zvyšnými dubákmi, pridáme soľ a biele korenie podľa chuti. Pridáme pol litra vriacej vody alebo horúceho zeleninového vývaru a dáme variť asi na 30 minút, kým sa uvaria zemiaky.
  3. Celú polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme sladkú smotanu a necháme chvíľu povariť.
  4. Ak by sa nám zdala polievka priveľmi hustá, môžeme ešte pridať vriacu vodu alebo zeleninový vývar.
  5. Ale dubáková krémová má byť hustejšia.
  6. Do rozmixovanej polievky vložíme odložené hríby a necháme prejsť varom, pridáme nasekaný kôpor a dochutíme ešte soľou a bielym korením podľa chuti.

Tip Medových motúzov

Ak pôjdete na huby alebo zoženiete viac čerstvých dubákov, zmrazte ich a pripravujte si dubákovú krémovú kedy sa vám zažiada. Zo sušených húb totiž nechutí tak výnimočne.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1