fbpx
Domov Čo na obed Dokonalý obed: Špagety aglio olio e peperoncino

Dokonalý obed: Špagety aglio olio e peperoncino

Autorka Jana Štrbková
špagety aglio olio e peperoncino recept

Na túto dobrotu mám doma ingrediencie vždy. Špagety aglio olio e peperoncino milujeme doma všetci. Asi najviac ja a náš malý Filip. Lebo manžel musel vyradiť všetko mliečne a tak ich teraz dostáva bez parmezánu. Kvalitu talianskych reštaurácií vždy testujem na tomto jednoduchom jedle. Žiaľ, u nás doma v Trnave, týmto mojím testom úspešne neprešla ani jedna reštaurácia. Preto ich v našom malom Ríme robievam najradšej doma.

špagety aglio olio e peperoncino recept

Dokonalý obed: Špagety aglio olio peperoncino

Na túto dobrotu mám doma ingrediencie vždy. Špagety aglio olio e peperoncino milujeme doma všetci. Asi najviac ja a náš malý Filip. Lebo manžel musel vyradiť všetko mliečne a tak ich teraz dostáva bez parmezánu. Kvalitu talianskych reštaurácií vždy testujem na tomto jednoduchom jedle. Žiaľ, u nás doma v Trnave, týmto mojím testom úspešne neprešla ani jedna reštaurácia. Preto ich v našom malom Ríme robievam najradšej doma. Čo na obed špagety aglio olio peperoncino recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

50 ml extra panenského olivového oleja, 8 strúčikov cesnaku, zväzok petržlenovej vňate, 2 čili papričky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 100 g čerstvo nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. Do vriacej dobre osolenej vody dáme variť špagety, občas premiešame. Musia byť al dente - teda polomäkké.
  2. Do panvice dáme rozohriať olej. Strúčiky cesnaku nakrájame na tenučké, rovnomerné plátky, opečieme do zlatista.
  3. Najemno nakrájame papričku a pridáme do opečeného cesnaku, pridáme trochu vody z cestovín.
  4. Petržlen nakrájame nadrobno.
  5. Uvarené špagety precedíme a hneď preložíme do cesnakového základu, pridáme pár lyžičiek vody z cestovín. Trochu osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme trochu olivového oleja, nakrájanú petržlenovú vňať a premiešame.
  6. Preložíme na tanier a posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom.

Tip Medových motúzov

Najlepšie chutia kvalitné, pravé talianske domáce špagety. Určite si ich niekedy vyskúšajte kúpiť v niektorom špecializovanom talianskom obchode.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1