fbpx
Domov Vianočné pečenie Domáce slané karamelky

Domáce slané karamelky

Autorka Jana Štrbková
Vynikajúce domáce slané karamelky

Pamätáte si na chuť úžasných karamelových cukríkov z detstva? Moje domáce slané karamelky chutia úžasne. Sú vyrobené podľa vynikajúcej receptúry a vložila som do nich tie najlepšie suroviny. Mňam. No a čerešnička na torte je trochu soli, ktorá dodá tejto dobrote tú najlepšiu chuť. Ak chcete prekvapiť blízkych maškrtníkov, toto je ten najlepší darček pod stromček na zjedenie.

Domáce slané karamelky chutia najlepšie, keď ich darujete pod stromček. Budete mať totiž veľkú radosť z radosti blízkeho človeka.

ALBERT CAMUS

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO VIANOČNÉHO PEČENIA.

Základ tohoto receptu je kvalitné kondenzované mlieko. Recept musí obsahovať veľa cukru, inak by nebol taký dokonalý. ja som ho však ozvláštnila medom a hnedým cukrom, ktorý ešte podporí karamelovú chuť.

Vynikajúce domáce slané karamelky

Domáce slané karamelky

Domáce slané karamelky sa vám podľa môjho receptu dokonale vydaria. Vianočné pečenie Domáce slané karamelky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 x 397 g kondenzovaného mlieka, 200 g masla, 200 g trstinového cukru, 3 lyžice medu, 1 lyžicu vanilkového extraktu, 1 lyžicu morskej soli, vločky soli na posypanie

Postup

  1. Pekáč vo veľkosti 20,5 cm vyložíme papierom na pečenie. V stredne veľkom hrnci na miernom ohni zahrievame kondenzované mlieko, maslo, cukor a med, šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí a maslo neroztopí.
  2. Oheň zosilníme, zmes privedieme do varu a za stáleho miešania varíme asi 8 minút, tak aby sa nevytvorili hrudky, kým nevznikne zlatá karamelová hmota. Rýchlo vmiešame vanilkový extrakt a soľ.
  3. Masu prelejeme na pripravený plech (pracujeme rýchlo, kým karamel vrie) a zľahka posypeme vločkami soli. Položíme do chladnej miestnosti na 4 hodiny alebo na noc.
  4. Stuhnuté narežeme na malé a tenké kocky, položíme na papier na pečenie alebo zabalíme do obalov na cukríky.
  5. Nezabudnime ich darovať na Vianoce pod stromček. 

Tip Medových motúzov

Je dôležité, aby sme pri tomto recepte mali nachystané všetky ingrediencie a pomôcky, pretože musíme pracovať skutočne rýchlo. Do pripravenej formy alebo plechu nalievame karamel ešte vriaci.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1