Domov Čo na obed Domáci tekvicový chlieb so škvarkami

Domáci tekvicový chlieb so škvarkami

Autorka Jana Štrbková
Domáci tekvicový chlieb so škvarkami

Recept na domáci tekvicový chlieb so škvarkami vás očarí, pretože je jednoduchý a veľmi chutný. Ako bonus pre labužníkov do neho pridávam aj chrumkavé škvarky. Mňam, chrum.

Domáci chlieb má zázračnú moc. Prináša úžasné gurmánske zážitky a do duše privieva šťastie. Môj domáci tekvicový chlieb so škvarkami je nadýchaný, šťavnatý a plný labužníckych prekvapení. 

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO POCHÚŤOK Z TEKVICE.

Domáci tekvicový chlieb vždy posypem poriadnou dávkou tekvicových semienok. Tekvicové semienka obsahujú mnoho stopových prvkov, ktoré naás udržiavajú zdrevé a fit.

Domáci tekvicový chlieb so škvarkami

Domáci tekvicový chlieb so škvarkami

Výborný domáci tekvicový chlieb so čkvarkami a tekvicovými semienkami. pripravíte si ho veľmi jednoducho a výsledok vás úplne dostane. Čo na obed tekvica, tekvicový chlib, domáci tekvicový chlieb, tekvicový chlieb recept, tekvicový chlieb so škvarkami recept Európska kuchyňa
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 8 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 1500 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 lyžičky extra panenského olivového oleja, 200 g škvariek, 1 lyžičku rascových semienok, 390 g strúhanej maslovej (muškátovej) tekvice, 900 g chlebovej špaldovej múky, 1,5 lyžičky sušeného droždia, 2 lyžičky soli, 750 ml vody, ½ pohára nasekaných lístkov oregana , 200 g sterilizovaného cibuľového čatní, 100 g strúhaného tvrdého kozieho syra, tekvicové jadierka na posypanie

Postup

  1. Olej dáme do veľkej panvice s vysokými stenami, pridáme nasekané škvarky, fenilové semienka a restujeme asi 3 – 4 minúty, kým sa škvarky nespustia.
  2. Pridáme tekvicu a varíme asi 3 – 4 minúty domäkka. Tekvicovú zmes, preosiatu múku, droždie, soľ, oregano, karamelizovanú cibuľu a syr zmiešame vo veľkej mise. 
  3. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste 4 hodiny, kým sa cesto nezdvojnásobí. Potom preložíme na pomúčenú utierku a jemne vytvoríme bochník hrubý asi 20 centimetrov.
  4. Preložíme do dobre pomúčenej veľkej misy, prikryjeme a necháme kysnúť ešte hodinu.
  5. Rúru predhrejeme na 200 °C a necháme v nej vyhriať maslom vymastený a múkou vysypaný pekáč, v ktorom budeme piecť chlieb. Vyberieme z rúry a opatrne doň uložíme cesto, posypeme tekvicovými jadierkami. Zakryjeme vrchnákom a pečieme asi 40 minút.
  6. Odkryjeme pokrievku a pečieme ešte ďalších 30 – 35 minút dozlatista.
  7. Upečený chlieb opatrne vyklopíme z pekáča a necháme vychladnúť.

Tip Medových motúzov

Zárukou vynikajúcej chuti domáceho tekvicového chleba so škvarkami je, aby sme dodržali čas kysnutia. Ak máte doma chladnejšie, osvedčilo sa mi nechať chlebík kysnúť v zavretej rúre, ktorú som si vyhriala na 40 °C. Kysnuté cesto totiž neznáša chlad a ani prievan.

Prečítajte si aj o úžasných účinkoch tekvice na naše zdravie a krásu

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1