fbpx
Domov Dobroty pre deti Dukátové buchtičky bez laktózy

Dukátové buchtičky bez laktózy

Autorka Jana Štrbková
Dukátové buchtičky bez laktózy

Dukátové buchtičky si môžete vychutnať aj vtedy, keď nemôžete jesť mliečne výrobky, teda bez laktózy. V týchto mojich dukátových buchtičkách som použila ryžové mlieko a špaldovú múku. Chuť som dotvorila horkou čokoládou, ktorú som primiešala do teplého krému.

Dukátové buchtičky bez laktózy
Recept na vynikajúce dukátové buchtičky bez laktózy. S ryžovým mliekom, vanilkou a čokoládou. Dobroty pre deti dukátové buchtičky, puding bez laktózy European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g špaldovej múky, 300 ml ryžového mlieka, 1 vajíčko
Na kvások:
1 kocka droždia, 100 ml ryžového mlieka, 2 lyžice hnedého cukru
Na krém:
2 balíčky vanilkového pudingu, 800 ml ryžového mlieka, 3 lyžice hnedého cukru, 50 g vysokopercentnej čokolády
Olej na vymastenie plechu.

Postup

  1. Pripravíme si kvások. Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor, poprášime múkou.
  2. Prikryjeme a necháme na teplom mieste 15 nakysnúť.
  3. Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme vajíčko, cukor a hotový kvások. Vymiesime vláčne cesto. Miesime asi 10 minút, cesto je vymiesené vtedy, keď sa oddeľuje od misky aj od ruky.
  4. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste asi 40 minút.
  5. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti. Vytvarujeme z nich valčeky, ktoré nakrájame asi na dvojcentimetrové kúsky.
  6. Plech na pečenie vymastíme olejom. Do plechu vedľa seba naukladáme buchtičky. Ak chceme, aby sa nezlepili, môžeme ich po boku potrieť olejom. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme dozlatista asi 20 - 25 minút.
  7. Medzitým si pripravíme krém.  Dve tretiny mlieka vylejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu. V tretine mlieka si vymiešame pudingový prášok a pridáme do vriaceho mlieka. Miešame, až kým puiding nezhustne, odstavíme z ohňa. Čokoládu nasekáme na kúsky.
  8. Upečené buchtičky naservírujeme na teniere. Do teplého pudingového krému prisypeme čokoládu a len zľahka zamiešame, aby krém zostal dvojfarebný.

Tip Medových motúzov

Do vanilkového pudingu môžeme pridať aj vyškrabanú dreň z jedného vanilového struku, ktorý pridáme do studeného mlieka.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1