fbpx
Domov Chutné polievky Hotové do 15 minút: Polievka z červenej šošovice a cukety

Hotové do 15 minút: Polievka z červenej šošovice a cukety

Autorka Jana Štrbková
Polievka z červenej šošovice a cukety

Často mávam dni, keď potrebujem zdravý obed uvariť skutočne veľmi rýchlo. Preto milujem husté polievky, ktoré sú plné zdravia a vynikajúcich surovín. Presne taká je táto polievka z červenej šošovice, cukety, stonkového zeleru s čerstvým rozmarínom, ligurčekom a bobkovým listom. Prinesie vám dokonalé blaho.

Polievka z červenej šošovice a cukety

Hotové do 15 minút: Polievka z červenej šošovice a cukety

Často mávam dni, keď potrebujem zdravý obed uvariť skutočne veľmi rýchlo. Preto milujem husté polievky, ktoré sú plné zdravia a vynikajúcich surovín. Presne taká je táto polievka z červenej šošovice, cukety, stonkového zeleru s čerstvým rozmarínom, ligurčekom a bobkovým listom. Prinesie vám dokonalé blaho. Chutné polievky polievka z červenej šošovice a cukety European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 lyžice olivového oleja, 2 bobkové listy,  1 lyžička kurkumy, 1 lyžička mletej rasce, lístky čerstvého rozmarínu, 3 strúčiky cesnaku, 1 menšia cibuľa, 150 g červenej šošovice, 1 menšia cuketa, 3 mrkvy, 2 stonky stonkového zeleru, 3 menšie zemiaky, 1 lyžička sladkej papriky, 2 listy ligurčeka, 5 lyžíc pohánky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, zväzok petržlenovej vňate

Postup

  1. Cuketu, mrkvu, zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Stonkový zeler zbavíme nožíkom vláskov a nakrájame nadrobno. Aj cesnak aj cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  2. V hrnci na miernom ohni zohrejeme olej, pridáme kurkumu, čerstvo zomleté čierne korenie, rascu, bobkový list,  rozmarín, cibuľu a cesnak, opekáme asi 3 minúty. Pridáme premytú a odkvapkanú šošovicu,  nadrobno nakrájanú mrkvu, cuketu, stonkový zeler, zemiaky a opekáme pár minút. Pridáme mletú červenú papriku, nadrobno nakrájaný čerstvý ligurček. Zalejeme asi 600 ml vriacej vody, pridáme pohánku a varíme asi 12 - 15 minút.
  3. Nakoniec dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. 
  4. Podávame s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Tip Medových motúzov

Namiesto cukety môžeme do polievky použiť aj tekvicu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1