fbpx
Domov Čo na obed Jednoduché domáce rezance s vajíčkom

Jednoduché domáce rezance s vajíčkom

Autorka Jana Štrbková
Recept na domáce rezance s vajíčkom

Domáce cestoviny sú najlepšie. Prípravu týchto mojich vajíčkových zvládnete do pol hodinky. je to jeden z našich najobľúbenejších a najrýchlejších obedov.

Recept na domáce rezance s vajíčkom

Jednoduché domáce rezance s vajíčkom

Domáce cestoviny sú najlepšie. Prípravu týchto mojich vajíčkových zvládnete do pol hodinky. je to jeden z našich najobľúbenejších a najrýchlejších obedov. Čo na obed domáce zerance, domáce cestoviny, domáce cestoviny s vajíčkom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.1/5
( 7 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g hladkej múky, štipka soli, 1 vajíčko, 1 dl vody, 4 vajíčka, 50 g údenej slaniny, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Veľký hrniec, v ktorom budeme variť rezance naplníme vodou a osolíme. Medzitým, ako si pripravíme cesto, začne voda vrieť.
  2. Pripravíme si cesto. Na drevenú dosku vysypeme múku, pridáme soľ, v strede vyhĺbime jamku a rozbijeme do nej vajíčko. Prstami pomaly zapracúvame vajíčko do múky a postupne prilievame aj vodu. vypracujeme hladké cesto.
  3. Hotové cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 3 mm. Rozvaľkané cesto nakrájame na  4 - 5 tenkých plátov, dlhých ako výsledné rezance. Pláty pomúčime a naukladáme na seba. Nakrájame rezance.
  4. Hotové rezance porozdeľujeme na dosku. Rezance vložíme do vriacej vody a varíme asi 5 minút domäkka.
  5. Medzitým si natenko nakrájame slaninku a opražíme na panvici. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme soľ, čierne korenie, červenú papriku a vyšľaháme.
  6. Prilejeme asi 1 dl vody, v ktorej sa varili rezance. Vyšľahanú vaječnú zmes vylejeme na opraženú slaninku a uvaríme redšiu praženicu. Odstavíme z ohňa. Hotové rezance posypeme vajíčkovou zmesou.

Tip Medových motúzov

Domáce vajíčkové rezance podávame s nasekanou pažítkou. Zapíjame kyslým mliekom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1