fbpx
Domov Čo na obed Jednoduché fašírky s avokádovým dipom

Jednoduché fašírky s avokádovým dipom

Autorka Jana Štrbková
Jednoduché fašírky s avokádovým dipom

Tieto jednoduché fašírky s avokádovým dipom sú najobľúbenejším jedlom nášho malého školáka. Ja ho milujem tiež, pretože je nielen chutné, ale aj rýchle. Aj počas pracovného týždňa ho mám hotové šup – šup, teda do 15 minút.

Jednoduché fašírky s avokádovým dipom

Jednoduché fašírky s avokádovým dipom

Jednoduché fašírky s avokádovým dipom Čo na obed hambruger, fašírky, avokádo, avokádový dip European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g mletého hovädzieho mäsa, soľ, čierne korenie, 1 lyžica bravčovej masti, hlávkový šalát, 4 kusy pita chleba
Na avokádový dip:
1 zrelé avokádo, 1 strúčik cesnaku, soľ, 1 lyžička citrónovej šťavy, čerstvo zomleté čierne korenie

Jednoduché fašírky s avokádovým dipom

Jednoduché fašírky s avokádovým dipom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Mleté mäso podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
  2. Na panvici rozpálime masť. Na rozpálenú masť ukladáme mäso, ktoré sme vyformovali do tvaru malých placiek.
  3. Na prudkom ohni opečieme z jednej aj z druhej strany a potom oheň trochu znížime a pražíme z každej strany asi 5 minút.
  4. Medzitým si pripravíme avokádový dip.
  5. Zrelé avokádo rozpolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
  6. Listy špenátu umyjeme. Fašírky môžeme podávať v pita chlebe zabalené spolu s listami šalátu a natreté avokádovým dipom. Alebo ich podávame klasicky na tanieri.

    Objavte môj článok o superpotravine menom AVOKÁDO

Tip Medových motúzov

Avokádo je vynikajúcou ingredienciou ovocných, zeleninových hydinových šalátov. Ak sa potrebujete stravovať diétne a vyhýbať sa nasýteným tukom, je ideálnou náhradou masla vhodnou do rozmanitých nátierok. Vynikajúci je aj na prípravu dipov a studených omáčok, pretože takú vzácnosť varením len ochudobníme o telu prospešné látky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1