fbpx
Domov Vianočné pečenie Kaprie hranolčeky

Kaprie hranolčeky

Autorka Jana Štrbková
Kaprie hranoly podľa šéfkuchára z Třebone

Kapor nie je nuda a na štedrovečernom stole môže zažiariť ako to najúžasnejšie jedlo na svete. Presne také sú kaprie hranolčeky, ktoré som prvýkrát ochutnala v Třeboni. A bola som nimi nadšená!  Tamojší šéfkuchár ma ich dokonca naučil pripravovať a tak sa môžem hrdiť, že tento unikátny recept viem uvariť ako profík. Je to dokonalá lahôdka. 

Kaprie hranolčeky vynikajúco chutia s kyslou smotanou, do ktorej primiešame lyžičku strúhaného sterilizovaného chrenu. Ako príloha je výborná zemiaková kaša zmiešaná s kvasenou kapustou a ozdobená slaninkou alebo opraženou cibuľkou.

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO PRÍPRAVY ŠTEDREJ VEČERE

Na kúsky kapra nakvapkajte citrón, pretože ten spevňuje mäso a eliminuje z neho nežiaduce chute. Na prípravu jedál vždy preferujem čerstvú rybu. Ak si však chcete kapra zmraziť, je potrebné to urobiť vo vode. Najlepší spôsob vymysleli třeboňskí rybári, ktorí kapra naporcujú, zoberú pet fľašu, vložia do nich porcie kapra a zmrazia ich. A potom kapra opäť rozmrazia vo vode. Vtedy chuť mäsa utrpí najmenej.

Kaprie hranoly podľa šéfkuchára z Třebone

Kaprie hranolčeky

Kaprie hranolčeky, to je špecialita z Třebone. z kraja nekonečných rybníkov. A samozrejme, tých najlepších kaprov na svete. Vianočné pečenie kapor, kaprie hranolčeky, vianočný kapor, kapor na štedrú večeru European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

600 g filiet z kapra, 10 g soli, sladkú papriku, 2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, mletý zázvor, 30 g slanej sójovej omáčky, 50 g hladkej múky, 30 g škrobovej múčky, trochu sladkej a trochu pálivej papriky, 200 ml oleja na vyprážanie, citrón

Postup

  1. 1. Filety z vykosteného kapra nakrájame na dlhšie tenké kúsky, hranolčeky. Tie osolíme, votrieme do nich prelisovaný cesnak, korenie, sójovú omáčku a necháme chvíľu odležať.
  2. Kúsky kapra obalíme v múke zmiešanej s trochou papriky a so škrobovou múčkou.
  3. Vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.
  4. Vypražené necháme odkvapkať v site alebo na papierovej utierke a podávame.

Tip Medových motúzov

Vyskúšajte tento recept pripraviť na štedrú večeru, je skutočne úžasný.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1