fbpx
Domov Chutné polievky Klasická fazuľová polievka

Klasická fazuľová polievka

Autorka Jana Štrbková
Klasická fazuľová polievka

Fazuľu u nás doma milujú všetky tri generácie a preto ju robievam často. Nikdy sa nám neobje najmä táto klasická fazuľová polievka, ktorej chuť je postavená na extrachutných mäsitých plodoch.

Klasická fazuľová polievka

Klasická fazuľová polievka

Fazuľu u nás doma milujú všetky tri generácie a preto ju robievam často. Nikdy sa nám neobje najmä táto klasická fazuľová polievka,… Chutné polievky fazuľová poliekva, fazuľa, chutný obed European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g veľkej strakatej fazule, 2 väčšie mrkvy, 1 väčší petržlen, 1 stonka stonkového zeleru, ¼ koreňového zeleru, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice masla, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, zväzok petržlenovej vňate, zelerová vňať, bobkový list, 1 lyžica umeoctu

Klasická fazuľová polievka recept

Recept na klasickú fazuľovú polievku je jednoduchý a extrachutný. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Fazuľu namočíme na 12 hodín do vody, precedíme. Fazuľu dáme do hrnca a varíme asi hodinku.
  2. petržlen aj zeler očistíme a nakrájame na kolieska, zeler na drobné kúsky. Stonkový zeler zbavíme vláskov a nakrájame nadrobno. Cibuľku tiež nakrájame zvlášť nadrobno.
  3. Medzitým na masle opražíme dosklovita cibuľku, pridáme bobkový list a červenú papriku, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a jemne opražíme. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a stonkový zeler, zelerovú a petržlenovú vňať, podlejeme asi pol decilitrom vody a za stáleho miešania varíme. Keď sa voda odparí, prilejeme zas trochu vriacej vody.
  4. Pridáme uvarenú fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila a spolu pár minút povaríme.
  5. Do uvarenej polievky nakoniec pridáme lyžicu umeoctu a vyberieme stonky vňatí.

Tip Medových motúzov

Podávať môžeme s kopčekom kyslej smotany a s hoblinkou parmezánu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1