fbpx
Domov Koláče a zákusky Krémová slasť: Torta s černicami a mascarpone

Krémová slasť: Torta s černicami a mascarpone

Autorka Jana Štrbková
torta s černicami a mascarpone

Aromatická chuť černíc a príjemne sladká chuť piškótového cesta. To všetko ponorené v poriadne veľkej vrstve božského krému s mascarpone. To je najlepší nedeľný dezert. Nazvala som ho aj krémová slasť a je to moja torta s černicami a mascarpone.

torta s černicami a mascarpone

Krémová slasť: Torta s černicami a mascarpone

Aromatická chuť černíc a príjemen sladká chuť piškótového cesta. To všetko ponorené v poriadne veľkej vrstve božského krému s mascarpone. To je najlepší nedeľný dezert. Nazvala som ho aj krémová slasť a je to moja torta s černicami a mascarpone. Koláče a zákusky torta s mascarpone a černicami recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma proemer 20 -22 cm Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g černíc

Na korpus: 5 vajíčok,  80 g kryštálového cukru, 160 g hladkej múky (použila som špaldovú), 60 ml vaječného koňaku

Na krém: 300 ml smotany (aspoň 33%), 750 g mascarpone, 50 g medu, 1 vanilkový lusk, 70 ml vaječného koňaku

Postup

  1. Na korpus vyšľaháme celé vajíčka s kryštálovým cukrom do pevnej peny. Šľaháme skutočne dlho, až kým sa cukor nerozpustí. 
  2. Potom vmiešame preosiatu múku a vaječný koňak.
  3. Cesto nalejme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 40 minút. 
  4. Špajdľou uprostred vyskúšame, či je korpus upečený. Potom ho necháme vychladnúť, najlepšie na mriežke.
  5. Vychladenú šľahačku zľahka vyšľaháme. Potom pridáme mascarpone, tekutý med a dreň z vanilkového lusku a vyšľaháme. Nakoniec vmiešame vaječný koňak.
  6. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. 
  7. Pláty natrieme krémom a obložíme umytými a odkvapkanými celými černicami.
  8. 8. Hotovú tortu dáme do chladničky a necháme 2 hodiny stuhnúť. Potom dozdobíme. 

Tip Medových motúzov

Namiesto klasickej šľahačky si môžeme deň vopred vyrobiť aj parížsku čokoládovú šľahačku. 1 šľahačkovú smotanu privedieme do varu s 50 g najmeno nasekanej čokolády. Odpstavíme z ohňa a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. necháme vychladnúť a odložíme na nos do chladničky. Na druhý deň studenú dotuha vyšľaháme a postupujeme podľa môjho receptu vyššie.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1