fbpx
Domov Jednoduché Kváskujeme: Výborná ciabatta z kvásku

Kváskujeme: Výborná ciabatta z kvásku

Autorka Jana Štrbková
kvásková ciabatta recept

Voňavá ciabatta z bielej múky a olivového oleja mi pripomína chuť Talianska. V lete ju robievam klasicky z droždia a je súčasťou každej grilovačky. No preto, že je táto surovina dnes nedostatková, naučila som sa rýchlo piecť aj ciabattu z kvásku. A je skvelá.

kvásková ciabatta recept

Kváskujeme: Výborná ciabatta z kvásku

Voňavá ciabatta z bielej múky a olivového oleja mi pripomína chuť Talianska. V lete ju robievam klasicky z droždia a je súčasťou každej grilovačky. No preto, že je táto surovina dnes nedostatková, naučila som sa rýchlo piecť aj ciabattu z kvásku. A je skvelá. Jednoduché Kváskujeme: Výborná ciabatta z kvásku European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 8 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Rozkvas: 100 g hladká špaldová múka, 100 g vlažnej vody, 1 lyžica ražného alebo špaldového kvásku
Cesto: 400 g hladkej špaldovej múky, 340 g vody, 20 g olivového oleja, 1,5 lyžičky soli

kvásková ciabatta recept

Kvásková ciabatta. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas k špaldovej múke pridáme vodu a kvások. Zmiešame a prikryjeme fóliou. Necháme  odpočívať asi 10 - 12 hodín. 
  2. Pripravíme si cesto. Do rozkvasu pridáme múku, vodu, soľ, olej. Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky aj od ruky. Prikryjeme a necháme postáť pol hodinu. Potom ešte trochu premiesime. Opäť prikryjeme a necháme kvasiť asi 2 hodiny. Cesto aspoň dvakrát preložíme.
  3. Cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. Z každej časti vytvarujeme podlhovastý bochníček. 
  4. Bochníčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme ešte postáť ešte 2 - 3 hodinky.
  5. Rúru si vyhrejeme na 250 ˚C.
  6. Ciabatty vložíme do rúry a pečieme pri tejto teplote asi 13 minút.
  7. Potom teplotu znížime na 200 ˚C a pečieme asi 15 minút dozlatista. Upečené ciabatty necháme vychladnúť na mriežke.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1