fbpx
Domov Čo na obed Lepšie ako z fast foodu: Vyprážané kuracie stehná

Lepšie ako z fast foodu: Vyprážané kuracie stehná

Autorka Jana Štrbková
vyprážané kuracie stehná recept

Tieto vyprážané kuracie stehná sú božské. A stačil pritom jediný malý fígeľ na to, aby boli lepšie ako z fastfoodu. Kuracie nožičky som obaľovala v klasickom trojobale, ale namiesto strúhanky som pridala amarantové vločky. Úžasný chrumkavý zážitok.

vyprážané kuracie stehná recept

Lepšie ako z fast foodu: Vyprážané kuracie stehná

Tieto vyprážané kuracie stehná sú božské. A stačil pritom jediný malý fígeľ na to, aby boli lepšie ako z fastfoodu. Kuracie nožičky som obaľovala v klasickom trojobale, ale namiesto strúhanky som pridala amarantové vločky. Úžasný chrumkavý zážitok. Čo na obed vyprážené kuracie stehná recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg kuracích stehien, 75 g hladkej múky, 250 g amarantových vločiek, soľ, štipka červenej papriky, trochu čierneho korenia,, cayenské korenie podľa chuti (ak máte rady štipľavé), rastlinný olej na fritovanie, zväzok čerstvej pažítky

Postup

  1. Do misky nasypeme múku.
  2. Do druhej misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich vyšľaháme.
  3. Do tretej misky nasypeme amarantové vločky.
  4. Kuracie nožičky osolíme, okoreníme, obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v amarantových vločkách.
  5. Do hrnca s hrubým dnom určeným na fritovanie nalejeme dostatok oleja tak, aby sa doň mohli nožičky ponoriť.
  6. Olej rozohrejeme asi na 160 ° C (odmeriame, ak máme k dispozícii teplovzdorný teplomer), olej zohrievame na miernom ohni.
  7. Do rozpáleného oleja vložíme nožičky a vyprážame asi 10 – 12 minút. V
  8. ypražené dáme odkvapkať na kuchynské utierky.
  9. Podávame posypané čerstvo nasekanou pažítkou.
  10. Podávame s domácou čili majonézou.

Tip Medových motúzov

Amarant je pseudoobilnina, ktorú pestovali už Aztékovia. Pre svoj obsah vlákniny, vitamínov (B1, B2, C a E), minerálnych látok a stopových prvkov (draslík, fosfor, horčík, mangán, meď, selén, sodík, vápnik, zinok a železo) patrí medzi najvýživnejšie rastliny na svete.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1