fbpx
Domov Dobroty pre deti Letný kysnutý ovocný koláč s posýpkou

Letný kysnutý ovocný koláč s posýpkou

Autorka Nika Lucáková
letný ovocný koláč s posýpkou recept

Nech už majú tohtoročné prázdniny pre malých aj veľkých akúkoľvek príchuť, u nás nedáme dopustiť na letný kysnutý ovocný koláč s posýpkou. Striedajú sa na ňom všetky práve dostupné a nájdené ovocné druhy ale navrchu nesmie chýbať chrumkavá posýpka s orechami. Tak keď sa už všetci menší osviežili v bazénikoch a nabili slnkom, ja sa ešte ohrejem pri rúre, aby si mohli pochutiť na čerstvom koláči!

letný ovocný koláč s posýpkou recept

Letný kysnutý ovocný koláč s posýpkou

Nech už majú tohtoročné prázdniny pre malých aj veľkých akúkoľvek príchuť, u nás nedáme dopustiť na letný kysnutý ovocný koláč s posýpkou. Striedajú sa na ňom všetky práve dostupné a nájdené ovocné druhy ale navrchu nesmie chýbať chrumkavá posýpka s orechami. Tak keď sa už všetci menší osviežili v bazénikoch a nabili slnkom, ja sa ešte ohrejem pri rúre, aby si mohli pochutiť na čerstvom koláči! Dobroty pre deti letný kysnutý koláč s orechovou posýpkou recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 veľký plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

400 g polohrubej špaldovej alebo klasickej pšeničnej múky, 250 ml plnotučného mlieka, 1 lyžička sušeného droždia, 1 lyžička prášku do pečiva, 100 g masla, 1 vajíčko, 1 balíček vanilkového cukru, asi 300 až 400 g očisteného ovocia podľa chuti (ja som dala čerešne, čučoriedky a marhule)

Na posýpku: 50 g masla, 3 lyžice práškového cukru, 2 lyžice hrubej múky, asi 4 lyžice mletých orechov (ja som dala vlašské, mandle a pekanové), pol lyžičky mletej škorice, práškový cukor a čerstvá šľahačka podľa chuti na podávanie

Postup

  1. Na cesto zmiešame múku, droždie, prášok do pečiva a cukor. V zohriatom mlieku rozpustíme nadrobno nakrájané maslo a keď je zmes vlažná, prilejeme do múčnej zmesi, pridáme vajce a vypracujeme cesto. Ja ho miešam len vareškou. Hotové cesto prikryjeme a dáme aspoň na polhodinky do tepla kysnúť. Nenarastie veľmi, ale to vôbec nevadí.
  2. Podkysnuté cesto roztlačíme na vymastený plech a navrstvíme naňho ovocie.
  3. Zmäknuté maslo prstami premiešame s hrubou múkou, orechmi, cukrom a so škoricou a pripravenú posýpku rozdelíme na ovocie.
  4. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 25 až 30 minút a upečený vychladnutý nakrájame na väčšie kocky. 

Tip Medových motúzov

Koláč servírujeme posypaný práškovým cukrom a podľa chuti aj so šľahačkou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1