fbpx
Domov Čo na obed Luxusná jablková žemľovka so snehovou čiapočkou

Luxusná jablková žemľovka so snehovou čiapočkou

Autorka Jana Štrbková
jablková žemľovka najlepší recept

Žemľovka je jedlo, ktoré mi pripomínajú detstvo. A keďže mám doma školáka, pečiem túto dobrotu často. Toto je moja odskúšaná a celou rodinou milovaná luxusná jablková žemľovka. S tvarohom, karamelom a zapečenou snehovou čiapočkou.

jablková žemľovka najlepší recept

Luxusná jablková žemľovka so snehovou čiapočkou

Žemľovka je jedlo, ktoré mi pripomínajú detstvo. A keďže mám doma školáka, pečiem túto dobrotu často. Toto je moja odskúšaná a celou rodinou milovaná luxusná jablková žemľovka. S tvarohom, karamelom a zapečenou snehovou čiapočkou. Čo na obed Luxusná jablková žemľovka so snehovou čiapočkou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

200 ml smotany na šahania, 50 g práškového cukru, 12 plátkov toastového chleba, 300 g plnotučného tvarohu, 300 g kryštálového cukru, 1 žĺtok + 3 bielky, 3 sladkokyslé jablká, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 lyžičku mletej škorice, 30 g hrozienok zaliatych rumom, maslo na vymastenie formy

jablková žemľovka recept

Jablková žemľovka. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Smotanu zmiešame s cukrom a namočíme do nej toastový chlieb.
  2. Tvaroh zmiešame s 2 lyžicami kryštálového cukru a so žĺtkami.
  3. Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenšie plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  4. Bielka našľaháme v ohňovzdornej mise, pridáme 2 lyžice práškového cukru, misku postavíme nad hrniec s vriacou vodou a vyšľaháme tuhý sneh.
  5. Zvyšný cukor rozpustíme na panvici na strednom plameni a vytvoríme zlatý karamel. Prilejeme 100 ml vody, pridáme škoricu a jablká a miešame, kým sa karamel dokonale rozpustí. Odstavíme.
  6. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme maslom. Na dno uložíme navlhčený chlieb, potom dáme vrstvu tvarohu, potom jablká a hrozienka. Navrch nanesieme sneh a pečieme asi 15 minút, kým sneh spevnie a nadobudne krásnu zlatistú farbu.

Tip Medových motúzov

Snehovú čiapočku môžeme posypať mletou škoricou alebo poliať rozpustenou čokoládou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1