fbpx
Domov Koláče a zákusky Medová roláda so želatínou a marhuľami

Medová roláda so želatínou a marhuľami

Autorka Jana Štrbková
medová roláda s marhuľovým želé recept

Medové cesto, to je moja láska. Toto na medovú roládu mám od mojej kamošky Veroniky, ktorá ho zdedila po svojej babke. Tentokrát som receptúru ešte vylepšila a tak vznila táto perfektná Medová roláda so želatínou a marhuľami.

medová roláda s marhuľovým želé recept

Medová roláda so želatínou a marhuľami

Medové cesto, to je moja láska. Toto na medovú roládu mám od mojej kamošky Veroniky, ktorá ho zdedila po svojej babke. Tentokrát som receptúru ešte vylepšila a tak vznila táto perfektná Medová roláda so želatínou a marhuľami. Koláče a zákusky medová roláda so želatínou a marhuľami recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech 30x40 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na plech s rozmerom 30 x 40 cm: 4 vajíčka, 250 g slnečnicového medu z včelnice Medové motúzy, 1 lyžička sódy bikarbóny, 150 g hladkej múky
Na plnku: 800 g marhúľ, 60 g trstinového cukru, 5 g agaru

Postup

  1. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s medom na krémovú svetlú zmes.
  2. Múku preosejeme a premiešame so sódou bikarbónou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po častiach striedavo pridávame do žĺtkovej masy vyšľahaný sneh a preosiatu múku. Premiešavame metličkou na sneh ale len zľahka. Roláda tak bude obzvlášť nadýchaná.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme medové cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme asi 10 až 12 minút. Ale 10 minút by malo byť tak akurát.
  4. Na stôl si pripravíme kuchynskú utierku a posypeme ju práškovým cukrom. Upečenú roládu preklopíme na utierku, tak, aby bol papier na vrchu. Trochu ho pokvapkáme studenou vodou a opatrne stiahneme. Roládu hneď aj s utierkou zvinieme a necháme vychladnúť. 
  5. Dáme spolu variť ovocie, trstinový cukor a agar. Zmes chvíľu povaríme. Necháme trochu vychladnúť, kým nezhustne tak, aby nám z rolády nevytiekla.
  6. Vychladnutú roládu rozvinieme. Natrieme ovocnú plnku, opäť zvinieme. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Tip Medových motúzov

Roládu namiesto cukru môžeme posypať mletými mandľami alebo strúhaným kokosom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1