fbpx
Domov Koláče a zákusky Na sladkú oslavu: Jahodová torta s mascarpone

Na sladkú oslavu: Jahodová torta s mascarpone

Autorka Jana Štrbková
jahodová torta s mascarpone

Nadýchaný korpus, lahodný krém s tvarohom a mascarpone. K tomu ešte kopec čerstvých, šťavnatých jahôd. To je hviezda všetkých osláv, jahodová torta s mascarpone.

jahodová torta s mascarpone

Na sladkú oslavu: Jahodová torta s mascarpone

Nadýchaný korpus, lahodný krém s tvarohom a mascarpone. K tomu ešte kopec čerstvých, šťavnatých jahôd. To je hviezda všetkých osláv, jahodová torta s mascarpone. Koláče a zákusky jahodová torta s mascarpone, jahodová torta recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 torta Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 3.2/5
( 11 počet hlasov )

Ingrediencie

Na korpus: 4 vajíčka, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 250 g medu, 150 g hladkej múky
Na plnku: 300 ml (33%) sladkej smotany, 500 g tvarohu, 250 g mascarpone, 50 g medu, 1 vanilkový struk, 70 ml vaječného koňaku
Na ozdobenie: 300 g jahôd

jahodova torta s mascarpone

Jahodová torta s mascarpone. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky.
  2. Žĺtky vyšľaháme s medom na krémovú svetlú zmes.
  3. Múku preosejeme a premiešame so sódou bikarbónou.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po častiach striedavo pridávame do žĺtkovej masy vyšľahaný sneh a preosiatu múku. Premiešavame metličkou na sneh ale len zľahka.
  5. Rúru vyhrejeme na 170 °C. Do maslom vymastenej tortovej formy nalejeme cesto.
  6. Pečieme asi 30 - 40 minút. Necháme vychladnúť.
  7. Vychladeú šľahačku zľahka našľaháme, pridáme mascarpone, tvaroh, tekutý med a dreň z vanilkového struku, spolu vyšľaháme. Nakoniec vmiešame vaječný koňak.
  8. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Pláty natrieme krémom a obložíme očistenými, nakrájanými jahodami.
  9. Tortu dáme do chladničky odpočívať na dve hodiny, dozdobíme a podávame.

Tip Medových motúzov

Tortu môžeme nakoniec poliať ešte štamprlíkom vaječného koňaku.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1