Domov Čo na obed Najlepší obed: Hovädzí paprikáš s domácimi haluškami

Najlepší obed: Hovädzí paprikáš s domácimi haluškami

Autorka Jana Štrbková
hovädzí paprikáš najlepší recept

Klasická receptúra a dokonalý gurmánsky zážitok. To je hovädzí paprikáš s domácimi haluškami. Je vynikajúci a ešte je aj jednoduchý na prípravu.

hovädzí paprikáš najlepší recept

Najlepší obed: Hovädzí paprikáš s domácimi haluškami

Klasická receptúra a dokonalý gurmánsky zážitok. To je hovädzí paprikáš s domácimi haluškami. Je vynikajúci a ešte je aj jednoduchý na prípravu. Čo na obed hovädzí paprikáš recept, domáce halušky recept, hovädzí paprikáš s domácimi haluškami recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg hovädzieho  pliecka, 250 g cibule, 50 g bravčovej masti, 1 lyžica mletej papriky, 1 čerstvá paprika, 2 paradajky alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžička soli, 200 ml kyslej smotany, 200 ml sladkej smotany na varenie
Na halušky: 500 g polohrubej múky, 1 lyžička soli, 1 vajíčko, asi 300 ml vody

Postup

  1. Na rozpálenej masti dosklovita orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Oheň znížime a pridáme mletú papriku, pozor, nesmie prihorieť, lebo bude horká.
  3. Pridáme nadrobno nakrájané paradajky alebo paradajkový pretlak a zalejeme asi 1 dl horúcej vody. Priebežne podľa potreby ešte podlievame horúcou vodou a varíme asi 20 minút.
  4. Mäso očistíme od blán a nakrájame na kocky. Mäso pridáme k cibuľovému základu a spolu s nadrobno nakrájanou paprikou dusíme domäkka. Trvá to asi hodinku.
  5. Kyslú smotanu zmiešame v miske so sladkou a pridáme za varešku vriacej omáčky, premiešame. K mäkkému mäsu prilejeme smotanu a pár minút povaríme. Dochutíme soľou.
  6. Pripravíme si domáce halušky.
  7. Z ingrediencií na  halušky vymiešame vláčne cesto. Vo veľkom hrnci dáme zovrieť osolenú vodu. Halušky hádžeme do vriacej vody cez sitko na halušky, alebo nožíkom z "lopárika". Necháme povariť asi 5 minút. Hneď podávame. 

Tip Medových motúzov

Paprikáš môžeme dochutiť nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1