Domov Videorecepty Najlepšia tekvicová polievka

Najlepšia tekvicová polievka

Autorka Jana Štrbková

Najlepšia tekvicová polievka, akú som kedy jedla. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med a ďalšie perfektné prísady. Dokonalý zlepšovák nálady na chladné dni.

Recept na najlepšiu tekvicovú polievku

Najlepšia tekvicová polievka

Najlepší recept na polievku z pečenej tekvice. Videorecepty Najlepšia tekvicová polievka European
Najlepšia tekvicová polievka
Najchutnejšia tekvicová polievka, akú som kedy jedla.
Vytlačiť recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na hydinový vývar potrebujeme: 1 kg morčacích krkov a kostí,1 l vody, 1 mrkvu, 1 petržlen, 1 menší zeler, 1 cibuľu, asi 1 cm čerstvého zázvoru, 4 guľôčky čierneho korenia, 4 guľôčky nového korenia, 3 bobkové listy
Ešte budeme potrebovať: 3 kg tekvice, 4 kápie, 1 hlávku cesnaku, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/2 dl olivového oleja, 4 PL medu, 1/4 ČL muškátového orieška, 2 PL sladkej smotany, 2 PL krutónov

Recept na polievku z pečenej tekvice

Recept na polievku z pečenej tekvice. Foto: Martin Štrbka

Postup

  1. Najskôr si pripravíme hydinový vývar.  1 kg morčacích krkov a kostí rozstriháme na menšie časti , zalejeme 1 l studenej vody. Pridáme prekrojenú 1 mrkvu, 1 petržlen, 1 menší zeler, 1 cibuľu, asi 1 cm čerstvého zázvoru. Pridáme ešte koreniny, 4 guľôčky čierneho korenia, 4 guľôčky nového korenia a 3 bobkové listy. Vývar nesolíme. Zakryjeme a na miernom ohni varíme 2 hodiny.
  2. Počas varenia zbierame penu, trvá to asi 15 minút.
  3. Pripravíme si zeleninu. Plech vystelieme papierom na pečenie. Ošúpanú a rozkrojenú tekvicu poukladáme na plech. Pridáme celú neošúpanú hlávku cesnaku, na polovicu prekrojenú cibuľu, posolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Polejem asi pol decilitrom extra panenského olivového oleja.
  4. Nakoniec zeleninu polejeme pred pečením polejeme asi 4 polievkové lyžice slnečnicového medu.
  5. Rúru vyhrejeme na 200 ˚C a zeleninu v nej pečieme asi hodinku.
  6. Uvarený vývar precedíme. Tkevicu, upečenú papriku, cibuľu a vytlačaené strúčiky cesnaku dohladka rozmixujeme spolu s trochou vývaru.
  7. Rozmixovanú tekvicu v hrnci zalejeme hotovým vývarom a asi 7 minút povaríme.
  8. Uvarenú polievku dochutíme soľou, čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom.
  9. Polievku podávame s lyžicousladkej smotany a upečenými chlebovými krutónmi.

Tip Medových motúzov

Na prípravu tejto polievky je ideálna maslová alebo muškátová tekvica.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1