Domov Dobroty pre deti Nedajú sa prestať jesť: Palacinky so slaným karamelom

Nedajú sa prestať jesť: Palacinky so slaným karamelom

Autorka Jana Štrbková
palacinky so slaným karamelom recept

Ak ste ochutnali slaný karamel, viete, že je to láska na celý život. Doma robievam palacinky so slaným karamelom za odmenu. Upečiem palacinku, polejem ju domácim slaným karamelom a zasypem bobuľovým ovocím. Je to doslova sladká rozprávka.

palacinky so slaným karamelom recept

Nedajú sa prestať jesť: Palacinky so slaným karamelom

Ak ste ochutnali slaný karamel, viete, že je to láska na celý život. Doma robievam palacinky so slaným karamelom za odmenu. Upečiem palacinku, polejem ju domácim slaným karamelom a zasypem bobuľovým ovocím. Je to doslova sladká rozprávka. Dobroty pre deti palacinky so slaným karamelom recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

240 g hladkej múky, 3/4 lyžičky soli, 4 vajíčka, 600 ml mlieka, 1 lyžičku olivového oleja
Na slaný karamel: 200 g kryštálového cukru, 100 ml vody, 100 g masla, 80 ml smotany na šľahanie, 0,5 ČL soli
Na ozdobu:  300 g čerstvého bobuľového ovocia

Postup

  1. Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajíčka a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.
  2. Na panvici na silnom ohni roztopíme trochu oleja a na rozpálenú panvicu vylejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny.  Palacinku minútku - dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by nám malo výjsť asi 12 palaciniek.
  3. Pripravíme si slaný karamel. Pomaly zahrievame asi 100 ml vody spolu s krupicovým cukrom. Nemiešame, asi 10 minút trvá, kým začne cukor karamelizovať. 5 minút len pozeráme, občas potočíme panvicou. V momente, keď nám cukor zhnedne dozlatista, môžeme pridať 100 g zmäknutého masla izbovej teploty a premiešame drevenou vareškou. Nezľakneme sa, bude to celé veľmi bublať, tak to má byť. Za stáleho miešania pridáme aj smotanu, poriadne miešame, zložíme z ohňa. Dosolíme asi 1/2 kávovej lyžičky soli. Prelejeme do misky a necháme trochu vychladnúť.  
  4. Hotové palacinky polejeme ešte teplým karamelom a posypeme bobuľovým ovocím. 

Tip Medových motúzov

Palacinky môžeme podávať aj s nastrúhanou vysokopercentnou čokoládou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1