Domov Koláče a zákusky Neodolateľná sladkosť: Jednoduchý jahodový cheesecake

Neodolateľná sladkosť: Jednoduchý jahodový cheesecake

Autorka Jana Štrbková
jahodový cheesecake recept

Jahodový cheesecake je jedným z našich najobľúbenejších koláčov. Mám osvedčený recept, vďaka ktorému ho zvládnem vždy jednoducho, rýchlo a výsledok je megachutná dobrota. Upečte si ho spolu so mnou.

jahodový cheesecake recept

Neodolateľná sladkosť: Jednoduchý jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake je jedným z našich najobľúbenejších koláčov. Mám osvedčený recept, vďaka ktorému ho zvládnem vždy jednoducho, rýchlo a výsledok je megachutná dobrota. Upečte si ho spolu so mnou. Koláče a zákusky jahodový cheesecake, jahodový cheesecake recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 forma Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

300 g kakaových sušienok, 150 g masla, 300 g syra typu žervé, 500 g hladkého tvarohu, 400 ml kyslej smotany, 2 biocitróny, 1 balenie citrónovej kôry, 2 lyžičky vanilkovej pasty, 4 žĺtky, 250 g krupicového cukru
Na dozdobenie: 500 g čerstvých jahôd, 1 balenie vanilkového cukru, 100 g mandľových lupienkov

Postup

  1. Sušienky vložíme do igelitového vrecka a rozdrvíme valčekom. Zmiešame s roztopeným maslom. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a sušienky vtlačíme na dno aj na boky formy. Dáme do chladničky vychladiť asi na 15 minút. Rúru predhrejeme na 180 ˚
  2. Pripravíme si plnku. Do misy dáme syr, tvaroh, 200 ml kyslej smotany, krupicový cukor, vanilkovú pastu, citrónovú kôru a šťavu z dvoch citrónov. Pridáme žĺtky a metličkou dobre premiešame. Vlejeme do korpusu zo sušienok.
  3. Pečieme 35 minút, cheesecake by sa mal v strede pekne triasť. Na vrch natrieme zvyšnú kyslú smotanu a nechajme ešte 5 – 10 minút zapekať.
  4. Cheesecake vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť, potom ho odložíme do chladničky a nechajme úplne vychladnúť.
  5. Jahody rozpolíme, naukladáme na cheesecake, posypeme vanilkovým cukrom a mandľovými lupienkami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1