fbpx
Domov Vianočné pečenie Nepečené kokosové guľky

Nepečené kokosové guľky

Autorka Jana Štrbková
Nepečené kokosové guľky s medom

Nepečené kokosové guľôčky z moderných ingrediencií, ako je kokosový tuk, med sú dokonalé. Tento recept som vymyslela ako variáciu tejto klasickej vianočnej dobroty.

Milujem chuť kokosu, ktorý mamina používala len na prípravu vianočných dobrôt. Moje najobľúbenejšie sú nepečené kokosové guľôčky, ktoré som vo svojej kuchyni inovovala tak, aby boli z moderných ingrediencií, ako je kokosový tuk, a bez cukru, ktorý rada nahrádzam medom z našej rodinnej včelnice. Doma tieto guľôčky voláme kokosová slasť, pretože už jediný zjedený kúsok vyčarúva každému konzumentovi blažený úsmev na tvári.“

JANA ŠTRBKOVÁ

Nepečené kokosové guľky s medom
Nepečené kokosové guľôčky z moderných ingrediencií, ako je kokosový tuk, med sú dokonalé. Tento recept som vymyslela ako variáciu tejto klasickej vianočnej… Vianočné pečenie Nepečené kokosové guľky Európska kuchyňa
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 30 kusov Čas prípravy:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

125 kokosového tuku, 100 g práškového cukru (nahrádzam rovnakým množstvom medu), 60 g najemno nastrúhaného sušeného kokosu + 50 g na obaľovanie, ½ lyžičky vanilkovej esencie, 125 g sušeného mlieka, 30 celých lúpaných mandlí

Postup

1. Kokosový tuk dáme do ohňovzdornej misy a postavíme do horúceho vodného kúpeľa. Keď sa začne rozpúšťať, preosejeme doň cukor (alebo pridáme med) a vlejeme asi 50 ml vody. Miešame, kým sa cukor či med nerozpustia. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Jemne nastrúhaný kokos, asi 60 g, vysypeme do mixéra a najemno rozmixujeme. Pridáme do vychladnutého tuku spolu s vanilkovou esenciou a sušeným mliekom, ktoré tiež radšej preosejeme. Všetko zmiešame, kým vznikne hustá hmota. Necháme chvíľku odpočívať v chlade. Ak je hmota riedka, zahustíme ju nemixovaným strúhaným kokosom.
3. Zo stuhnutej hmoty lyžičkou oddeľujeme rovnako veľké kúsky. Dovnútra vtlačíme vždy jednu mandľu a vytvarujeme guľôčky. Potom ich obalíme v kokose, poukladáme na podnos a v chladničke necháme stuhnúť.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1