Domov Vianočné pečenie Orechy s parížskym krémom

Orechy s parížskym krémom

Autorka Jana Štrbková
Vynikajúce orechy plnené parížskym krémom

Orechy s parížskym krémom patria k môjmu detstvu. Na sviatky ich mala vždy napečené moja krstná mama, ktorá si na vyberané sladkosti veru potrpela. Dlho som chcela recept pripraviť doma, no až pred pár rokmi sa mi podarilo zohnať originálne formičky na ich prípravu. Odvtedy ich pečiem každé Vianoce. 

Vianoce, to sú chute detstva. Keď zahryzneme do obľúbeného rodinného zákusku, akoby sme sa opäť premenili na deti s rozžiarenými očkami, čakajúce na zázrak. A tak to má byť, pretože Vianoce s blízkou rodinou sú vždy zázrakom. 

ALBERT CAMUS

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO VIANOČNÉHO PEČENIA

Parížsky krém je varený ťažký krém. Ako si ho pripravíme? Vysokopercentnú, aspoň 33% šľahačkovú smotanu varíme spolu s cukrom a čokoládou. Potom pridáme maslo, premiešame a necháme vychladnúť. Odložíme do chladničky a na druhý deň vymiešame na hladký krém. Parížsky krém nájdeme aj v obľúbených likérových špicoch či v klasickej torte parížan. 

Vynikajúce orechy plnené parížskym krémom

Orechy plnené parížskym krémom

Orechy s aprížskym krémom patria k najobľúbenejším vianočným koláčikom na Slovensku. Vianočné pečenie orechy plnené parížkym krémom, vianočné pečenie European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 50 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na 50 kúskov:
Na cesto: 180 g práškového cukru, 25 g holandského kakaa, 280 g masla, 300 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej), 60 g polohrubej špaldovej múky, 120 g mletých vlašských orechov, 1 lyžička nastrúhanej kôry z biocitrónu
Na krém: 250 ml 40% smotany na šľahanie, 100 g kvalitnej tmavej čokolády, 250 g zmäknutého masla, 100 g kryštálového cukru

Orechy s parížskym krémom

Najlepší recept na orechy s parížskym krémom

Postup

  1. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na hodinu do chladu.
  2. Potom postupne odoberáme kúsky cesta a vtláčame ich do formičiek na orechy. Cesto by malo vyplniť celú formičku, ale zároveň by mala ostať jamka na krém.
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C a pečieme asi 9 minút. Po vybratí z rúry vyklopíme z formičiek.
  4. Pripravíme si krém. Uvaríme smotanu s nalámanými kúskami čokolády a necháme postáť do druhého dňa.
  5. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne prilievame ochutenú smotanu a vyšľaháme na nadýchaný krém.
  6. Pomocou cukrárskeho vrecka s rovnou trubičkou krém nastriekame na polovicu dávky orechov a spojíme.

Tip Medových motúzov

Skladujeme na chladnom mieste.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1