fbpx
Domov Čo na obed Osviežujúci a šťavnatý: Rebarborový ryžový nákyp

Osviežujúci a šťavnatý: Rebarborový ryžový nákyp

Autorka Jana Štrbková
ryžový nákyp recept

Domáci rebarborový ryžový nákyp má lahodnú, kyslastú aj sladkú chuť. Doplnila som ho snehovou čiapočkou a skvelou arómou cejlónekej škorice či citrónovej kôry. Jednoduchý na prípravu a veľmi chutný. Vyskúšjte.

ryžový nákyp recept

Osviežujúci a šťavnatý: Rebarborový ryžový nákyp, rebarbora, ryža, nákyp, sladký obed

Domáci rebarborový ryžový nákyp má lahodnú, kyslastú aj sladkú chuť. Doplnila som ho snehovou čiapočkou a skvelou arómou cejlónekej škorice či citrónovej kôry. Jednoduchý na prípravu a veľmi chutný. Vyskúšjte. Čo na obed rebarborový ryžový nákyp recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

2 šálky guľatozrnnej ryže, 3 šálky mlieka, 3 šálky vody, štipka soli, 500 g rebarbory, 1 lyžička mletej škorice, 9 lyžíc,, kryštálového cukru, 3 lyžice práškového cukru, 1 balenie citrónovej kôry, 3 vajíčka

rebarborový nákyp recept

Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rebarboru umyjeme a škrabkou ošúpeme. Nakrájame na centimetrové kúsky, vložíme do hrnca, posypeme škoricou, 3 lyžicami kryštálového cukru, zalejeme 1 šálkou vody. Uvaríme.
  2. Ryžu umyjeme pod tečúcou vodou, precedíme, vložíme do hrnca, zalejeme 3 šálkami mlieka, 2 šálkami vody a 3 lyžicami kryštálového cukru. Uvaríme do mäkka asi 20 minút.
  3. Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vymiešame s 3 lyžicami kryštálového cukru a zmiešame s mierne vychladnutou ryžou.
  4. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Ryžu si rozdelíme na tri časti. Prvú časť navrstvíme na dno formy. Rebarborový kompót precedíme, šťavu si odložíme. Polovicu uvarenej rebarbory navrstvíme na ryžu, prekryjeme druhou tretinou ryže. Navrstvíme druhú polovicu rebarborového kompótu. Prekryjeme poslednou časťou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C asi 25 minút.
  5. Z bielkov, štipky soli a 3 lyžíc práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Navrstvíme na upečený nákyp a aj po bokoch potrieme bielkom. Necháme v rúre zapiecť pri teplote 150 ˚C asi 15 minút dozlatista.
  6. Podávame poliate rebarborovou šťavou.

Tip Medových motúzov

Do kompótu môžeme pridať aj dreň z jedného vanilkového struku alebo vanilkovú esenciu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1