Domov Tekvicové recepty Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Autorka Jana Štrbková
Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Pečená tekvica s kurkumovou majonézou , to je recept, s ktorým zaženiete jesenný splín. Obsahuje totiž nielen lahodnú domácu majonézu, ale aj koreniny, ktoré vám zlepšia náladu a postavia vás na nohy. Už po jednej porcii tejto dobroty sa vám bude zdať svet omnoho krajší. 

Domáca majonéza, to je láska. A keď do nej pridáte kurkumu, bude mať vaše jedlo nielen krásnu farbu a chuť, ale bude aj zdravšie. Kurkuma sa v Ázii nazýva korením života, pretože pôsobí ako životabudič a podporuje trávenie. To je dôvod, prečo je pečená tekvica s kurkumovou majonézou vynikajúca voľba.

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO VOŇAVÝCH KORENÍN

Garam masala je zmes korenín, ktorá sa hojne využíva v indickej kuchyni, ale aj v ázijských krajinách. Obsahuje zahrievajúce koreniny, ktoré zlepšujú trávenie, povzbudzujú metabolizmus a podporujú pocity šťastia. Zaujímavé je, že v Indii či v Nepále je rodiiným striebrom každej rodiny vlastný recept na garam masalu. A tak sa jej zloženie či pomer korenín mení nielen od krajiny ku krajine, ale aj od domu k domu. Z akých korenín je garam masala zložená? Obsahuje rámsky kmín, koriander, kardamón, klinčeky, bobkový list, fenikel, muškátový oriešok, nové a biele korenie.

Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Lemon Blueberry Bread Recipe

Tento recept na pečenú tekvicu obsahuje samé skvelé ingrediencie: slaninku, čierny kmín, kurkumu či zmes korenín garam masala. Tekvicové recepty Pečená tekvica s kurkumovou majonézou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 tekvicu hokkaido, olivový olej, 1 lyžičku korenia garam masala, soľ,  100 g nadrobno nakrájanej údenej slaniny, 1 lyžičku čiernej rasce na dozdobenie
Na domácu majonézu:
1 vajce, asi 60 ml olivového oleja, soľ, 1 lyžička dijonskej horčice, 1/2 lyžičky kurkumy, 1 veľký prelisovaný strúčik cesnaku, trochu citrónovej šťavy, med podľa chuti

Postup

  1. Nakrájanú tekvicu hokkaido dáme na plech, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a korením garam masala.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ˚C  asi 20 - 30 minút.
  3. Medzitým pripravíme domácu majonézu. Do vysokej nádoby dáme olej, vajce, cesnak, soľ, kurkumu, horčicu, med aj citrónovú šťavu. Vložíme ponorný mixér a bez pohybu mixujeme asi 1 minútu, kým nie je zmes krémová. Potom môžeme mixérom pohybovať hore aj dolu.
  4. Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme na panvici dochrumkava.
  5. Pečenú tekvicu naaranžujeme na tanier, posypeme opraženou slaninkou a polejeme kurkumovou majonézou.

Tip Medových motúzov

Namiesto sušenej kurkumy môžeme použiť aj čerstvú, nadrobno nastrúhanú, majonéza bude mať ešte lepšiu chuť.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1