Domov Čo na obed Pečený losos s hranolkami

Pečený losos s hranolkami

Autorka Jana Štrbková
Pečený losos s hranolkami

Chrumkavý pečený losos s hranolkami zo zemiakov, mrkvy a petržlenu je dokonalý. Úplne delikátne chutí zapečená mrvenička so pšenom, maslom a bylinkami, ktorá dodáva tomuto receptu šmrnc.

Pečený losos s hranolkami

Pečený losos s hranolkami

Najlepší recept na pečeného lososoa s hranolkami Čo na obed pečený losos, zeleninové hranolky, pečené hranolky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 kg zemiakov, 300 g mrkvy, 200 g petržlenu, 1 lyžica olivového oleja, morská soľ, mlynček s čiernym korením, 140 g pšenových vločiek, ½ hrnčeka nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, 40 g roztopeného masla, 4 x 200 g filetu z lososa, 1 citrón
Ako omáčka: pikantný jahodový dip s čili papričkami alebo majonéza

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190 ˚ Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Očistíme aj mrkvu a petržlen a tiež nakrájame na hranolčeky. Zeleninu rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút.
  2. Zatiaľ si pripravíme chrumkavú posýpku na lososa. Maslo roztopíme, pridáme doň pšenové vločky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, premiešame.
  3. Z lososa odrežeme kožu, nakrájame na štyri porcie, pokvapkáme citrónom, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Navrch každého filetu navrstvíme mrveničku.
  4. Pridajme lososa k zelenine a pečme spolu s ňou v rúre pri teplote 200 ˚C asi 15 minút.
  5. Podávame spolu s pikantným dipom alebo s majonézou.

Tip Medových motúzov

Namiesto pšenových vločiek môžeme použiť aj vriacou vodou zaliaty kuskus, či raňajkové cornflexy.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1