fbpx
Domov Najlepšie ryby Pečený losos s medvedím cesnakom

Pečený losos s medvedím cesnakom

Autorka Jana Štrbková
Pečený losos s medvedím cesnakom

Pečená ryba, to je pochúťka. Perfektný losos s medvedím cesnakom môže byť na vašom stole práve teraz na jar. Vybehnite teda zbierať jarné slniečko do lesa a prineste si túto úžasne chutnú a zdravú ingredienciu.

Pečený losos s medvedím cesnakom

Pečený losos s medvedím cesnakom

Pečená ryba, to je pochúťka. Perfektný losos s medvedím cesnakom môže byť na vašom stole práve teraz na jar. Vybehnite teda zbierať jarné slniečko do lesa a prineste si túto úžasne chutnú a zdravú ingredienciu. Najlepšie ryby pečený losos, pečená ryba, pečený losos s medvedím cesnakom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 lososa bez hlavy 2-3 kilogramového, 20 - 30 čerstvých listov medvedieho cesnaku, 125 g masla, 1 bio citrón, hrubú morskú soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

Losos s medvedím cesnakom

Losos s medvedím cesnakom. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Rybu umyjeme, osolíme podľa chuti zvnútra aj zvonka. Okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Tiež zvonka aj zvnútra.
  2. Dovnútra pridáme asi 5-10 nasekaných listov medvedieho cesnaku, podľa toho, aké veľké listy sme natrhali. Ďalej pridáme 3 lyžičky masla, 3-4 krúžky bio citróna.
  3. Na rybu pridáme ešte 4 lyžičky masla. Na pečenie použijeme misu z janského skla. Môžeme podliať trochou vody. Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút dozlatista.
  4. Najkrájame 10 - 15 lístkov medvedieho cesnaku.
  5. Na rozohriatej panvici speníme zvyšné maslo, ktoré posolíme štipkou soli.
  6. Pridáme nakrájaný medvedí cesnak a krátko orestujeme. Naaranžujeme na upečenú rybu. 
Pečený losos s medvedím cesnakom.

Recept sme fotili v parku. Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Pečeného lososa s medvedím cesnakom podávame so zemiakmi uvarenými v šupke.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1