fbpx
Domov Tekvicové recepty Pikantné tekvicové jadierka

Pikantné tekvicové jadierka

Autorka Jana Štrbková
Pikantné tekvicové jadierka

Len-tak hryzkať pri telke pikantné tekvicové jadierka, to je pohodička ako vyšitá. A nie je to len gurmánsky výstrelok. Táto dobrota v sebe totiž obsahuje zahrievajúce koreniny a jadierka zas množstvo stopových prvkov, ktoré vás počas zimy postavia na nohy.

Chrumkať vynikajúcu dobrotu bez výčitiek svedomia? Nieč jednoduchšie. Stačí si doma pripraviť tieto pikantné tekvicové jadierka, ktoré obsahujú navyše aj mnoho dôležitých minerálov.

Jana Štrbková

ZAMILUJTE SA SPOLU SO MNOU… DO POCHÚŤOK Z TEKVICE

Tekvicové semienka sú poklad. Obsahujú vitamíny A, C, E, a skupiny B, minerály ako zinok, draslík, vápnik, horčík, železo, mangán a nenasýtené mastné kyseliny. Babky bylinkárky ich odporúčajú konzumovať pretože chránia tepny pre kôrnatením, regulujú hladinu cholesterolu. Obsahujú aj prírodné antidepresívum tryptofán a tak si ich konzumáciou môžete prispieť k lepšej nálade. Sú balzamom na prostatu, chránia pred chrípkou a podľa bylinkárov aj pred rakovinou.

Pikantné tekvicové jadierka

Pikantné tekvicové semienka

Len-tak hryzkať pri telke pikantné tekvicové jadierka, to je pohodička ako vyšitá. A nie je to len gurmánsky výstrelok. Táto dobrota v… Tekvicové recepty Pikantné tekvicové jadierka Európska kuchyňa
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 24 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 350 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

semienka z 1 tekvice (asi 50 g), my sme použili hokkaido, soľ, 2 lyžice medu, repkový olej, 1/2 lyžičky kajenského korenia

Postup

  1. Tekvicové semienka umyjeme, zbavíme prebytočnej dužiny a necháme vyschnúť v sitku.
  2. V mise ich zmiešame s olejom, medom so soľou a s kajenským korením.
  3. Pripavenú zmes dáme na plech s papierom na pečenie a pri 200˚C pečieme dozlatista asi 20 minút. Občas ich môžeme premiešať.

Tip Medových motúzov

Presne podľa tohoto istého receptu si môžeme pripraviť aj lúpané tekvicové semienka, či mandel, bude to rovnaká slasť 🙂

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1