fbpx
Domov Čo na obed Pikantný hovädzí guláš s cestovinou

Pikantný hovädzí guláš s cestovinou

Autorka Jana Štrbková
pikantný hovädzí guláš recept

Je veľmi chutný, mäsko sa doslova rozplýva na jazyku a omáčka príjemne štipká. Vyskúšajte môj pikantný hovädzí guláš s cestovinou. Zvládente ho na jednotku aj na prvýkrát.

pikantný hovädzí guláš recept

Pikantný hovädzí guláš s cestovinou

Je veľmi chutný, mäsko sa doslova rozplýva na jazyku a omáčka príjemne štipká. Vyskúšajte môj pikantný hovädzí guláš s cestovinou. Zvládente ho na jednotku aj na prvýkrát. Čo na obed pikantný hovädzí guláš s cestovinou recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg hovädzieho mäsa na guláš, 3 lyžice masti, 1 veľká cibuľa, 1 hlávka cesnaku, 2 čerstvé čili papričky, 1 lyžičku lístkov rozmarínu, 6 lístkov oregána, 1 lyžica sladkej červenej papriky, čierne korenie, soľ, 150 ml bieleho suchého vína, 1 liter hovädzieho vývaru alebo horúcej vody, 1 balenie cestovín

Postup

  1. V hlbšej panvici alebo vo väčšom hrnci rozpálime masť a dozlatista opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. 
  2. Lístky rozmarínu, oregána nasekáme nadrobno, čili papričky najemno nakrájame. Spolu s mäsom pridáme k opraženej cibuľke. Okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a osolíme. Miešame na miernom ohni, kým sa mäso nestiahne, trvá to asi 5 minút.
  3. Pridáme mletú červenú papriku a ešte chvíľu miešame.
  4. Podlejeme bielym vínom a chvíľu miešame, kým sa alkohol vyparí.
  5. Podlejeme horúcou vodou alebo horúcim vývarom a varíme ešte aspoň 2 hodiny, kým nebude mäso mäkké.
  6. Nakoniec ešte môžeme dochutiť soľou a čiernym korením.
  7. Vo vriacej, osolenej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny.
  8. Uvarené cestoviny naaranžujeme na tanier, peidáme guláš aj s omáčkou a dozdobíme čerstvými lístkami oregána. 

Tip Medových motúzov

Guláš môžeme podávať aj s ryžou, varenými zemiakmi alebo domácimi haluškami.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1