Domov Čo na obed Pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom

Pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom

Autorka Jana Štrbková
Pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom

Rýchly obed, to je táto moja pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom. Dochucujem ju ešte pestom z medvedieho cesnaku. Náš Filip miluje kukuricu, preto nechýba ani v tomto vynikajúcom recepte.

Pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom

Pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom

Rýchly obed, to je táto moja pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom. Dochucujem ju ešte pestom z medvedieho cesnaku. Náš Filip miluje kukuricu, preto nechýba ani v tomto vynikajúcom recepte. Čo na obed pizza, pizza bez kysnutia, pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na cesto: 350 g hladkej špaldovej múky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 2 lyžice extra panenského olivového oleja, 200 ml teplej vody
Na posypanie: 3 lyžice extra panenského olivového oleja, 10 lístkov medvedieho cesnaku, 400 g zaváraných rajčín, 4 lístky nasekanej čerstvej bazalky, 200 g mozarelly, 50 g čiernych olív, 50 g kukurice, 3 zavárané feferónky

Pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom

Pizza bez kysnutia s medvedím cesnakom. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si cesto. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme soľ a korenie, olivový olej, miesime a postupne pridávame teplú vodu. Vymiesime vláčne cesto, prikryjeme utierkou a necháme chvíľu postáť.
  2. Pripravíme si posýpku. Mozarellu nakájame na plátky. Na panvici zohrejeme olivový olej a chvíľu orestujeme nasekané lístky medvedieho cesnaku. Pridáme paradajky, bylinky, soľ, čierne korenie a poriadne zamiešame a dusíme asi 5 minút.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
  4. Cesto rozdelíme na 4 časti a na pomúčenej doske z každej vyvaľkáme kruh s hrúbkou asi 5 milimetrov.
  5. Cesto potrieme olivovým olejom a dáme zľahka zapiecť do rúry asi na 2 - 3 minútky.
  6. Cesto vytiahneme, natrieme naň omáčku, poukladáme plátky mozarelly, posypeme kukuricou, čiernymi olivami a nakoniec pridáme feferónku. Pečieme dozlatista ďalších 7 - 10 minút.

Tip Medových motúzov

Pizzu bez kysnutia odávame s lístkami čerstvého medvedieho cesnaku. 

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1