fbpx
Domov Čo na obed Pizza po slovensky: Kvásková pizza s bryndzou a klobásou

Pizza po slovensky: Kvásková pizza s bryndzou a klobásou

Autorka Jana Štrbková
kvásková pizza bryndzová recept

Toto cesto z kvásku je perfektné ako z talianskej pizzérie. No keďže milujeme slovenké chute, pridala som do nej aj naše typické ingrediencie bryndzu a klobásu. Kvásková pizza s bryndzou a klobásou je pochúťka!

kvásková pizza bryndzová recept

Pizza po slovensky: Kvásková pizza s bryndzou a klobásou

Toto cesto z kvásku je perfektné ako z talianskej pizzérie. No keďže milujeme slovenké chute, pridala som do nej aj naše typické ingrediencie bryndzu a klobásu. Kvásková pizza s bryndzou a klobásou je pochúťka! Čo na obed pizza, kvásková pizza, pizza z kvásku, najlepšia pizza z kvásku, bryndzová pizza European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Rozkvas: 70 g hladkej špaldovej múky, 70 g vody, 1 lyžica  špaldového kvásku
Cesto: 500 g hladkej špaldovej múky, 250 g vody, 25 ml extra panenského olivového oleja, 1 lyžička soli
Plnka: 4 lyžice paradajkkového pretlaku alebo kečupu, 2 lyžice sterilizovanej kukurice alebo hrášku, 1 červená paprika, 15 plátkov klobásy, 100 g bryndze,  čerstvé alebo sušené oregano
Na potretie: 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ
Na posypanie: lístky oregana

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas špaldovú múku preosejeme, pridáme vodu a kvások. Zmiešame a prikryjeme. Necháme  odpočívať asi 10 - 12 hodín.
  2. Pripravíme si cesto. Do rozkvasu pridáme preosiatu múku, vodu, soľ. Vymiesime vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky aj od ruky. Prikryjeme a necháme postáť pol hodinu. Potom ešte trochu premiesime. Opäť prikryjeme a necháme kvasiť asi 3,5 hodiny. Počas tohoto času cesto aspoň dvakrát preložíme.
  3. Cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho do tvaru veľkého kruhu, alebo dvoch menších. Okraje cesta prstami trochu zdvihneme. Na cesto natrieme pretlak alebo kečup, posypeme hráškom, poukladáme plátky klobásy a na krúžky nakrájanú papriku. Nakoniec posypeme bryndzou.
  4. Rúru si vyhrejeme na 250 ˚C, a pizzu v nej pečieme asi 9 minút.
  5. Ak máme dva plechy, použime teplovzdušný režim. Na teplú pizzu pridáme lístky čerstvého oregána.

Tip Medových motúzov

Namiesto bryndze môžeme použiť aj syr mozarella.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1