fbpx
Domov Koláče a zákusky Pre čokoholikov: Domáce kváskové rožky plnené čokoládou

Pre čokoholikov: Domáce kváskové rožky plnené čokoládou

Autorka Jana Štrbková
kváskové rožky plneneé čokoládou recept

Teplé sladké rožky vo vnútri roztopená čokoláda, na stole horúce kakao a v očiach slasť. Tak vyzerá dokonalá desiata pre labužníkov, ktorá skrášli deň. Presne preto som pre vás pripravila domáce kváskové rožky plnené čokoládou. Sú hebučké a rozplývajú sa na jazyku.

kváskové rožky plneneé čokoládou recept

Pre čokoholikov: Domáce kváskové rožky plnené čokoládou

Teplé sladké rožky vo vnútri roztopená čokoláda, na stole horúce kakao a v očiach slasť. Tak vyzerá dokonalá desiata pre labužníkov, ktorá skrášli deň. Presne preto som pre vás pripravila domáce kváskové rožky plnené čokoládou. Sú hebučké a rozplývajú sa na jazyku. Koláče a zákusky Pre čokoholikov: Domáce kváskové rožky plnené čokoládou European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 20 kúskov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

Na rozkvas: 2 lyžice špaldového kvásku, 100 g špaldovej hladkej múky, 100 ml vlažnej vody
Cesto: 200 g rozkvasu, 500 g špaldovej múky, 80 g kryštálového cukru, 170 ml vlažného mlieka, 1 vajíčko, 100 g roztopeného vlažného masla, 1/2 kávovej lyžičky soli
Na plnku: 100 g 70% čokolády nakrájanej nadrobno
Na potretie: 1 vajíčko

kváskové rožky plnené čokoládou

Kváskové rožky plnené čokoládou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas. Kvások v miske zmiešame s múkou a vodou, nádobu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 6 - 10  hodín.
  2. Do malého plechového hrnčeka si dáme zohriať maslo, keď sa roztopí, odstavíme, pridáme mlieko a cukor, vajíčko a rozmiešame.
  3. Z preosiatej múky, rozkvasu a mliečnej zmesi vypracujeme hladké cesto, ak sa lepí pridáme ešte trocha múky. necháme odpočívať 20 minút. Potom cesto dosolíme a trochu premiesime. 
  4. Necháme kysnúť dve hodiny, môžeme občas cesto preložiť.
  5. Necháme dokysnúť ešte dve hodiny.
  6. Pomúčené cesto rozdelíme na 2 časti.
  7. Každú na pomúčenej doske vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 40 centimetrov. Kruh rozkrojíme na polovicu, potom na štvrtiny a osminy. 
  8. Na širšiu časť trojuholníka pridáme lažičku nadrobno nasekanej čokolády a rolujeme smerom k najužšej časti. Vznikne nám krásny rožtek. 
  9. Rožteky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
  10. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ešte asi 2 hodiny podkysnúť.
  11. Rožky potrieme vyšľahaným vajíčkom.
  12. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 20 - 25 minút. 
  13. Hotové rožky necháme vychladnúť na mriežke.

Tip Medových motúzov

Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom. Podávame s teplým kakaom alebo s bielou kávou.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1