fbpx
Domov Koláče a zákusky Pre čokoholikov: Najlepší cheesecake brownies

Pre čokoholikov: Najlepší cheesecake brownies

Autorka Jana Štrbková
cheesecake brownies s čerešňami

Na mojej stránke Medové motúzy sú najobľúbenejšími koláčikmi cheesecake a brownies. Preto som pre vás pripravila delikatesu cheesecake brownies. Klasicky s obrovskou dávkou čokolády a so šťavnatými čerešňami.

cheesecake brownies s čerešňami

Pre čokoholikov: Najlepší cheesecake brownies s čerešňami

Na mojej stránke Medové motúzy sú najobľúbenejšími koláčikmi cheesecake a brownies. Preto som pre vás pripravila delikatesu cheesecake brownies. Klasicky s obrovskou dávkou čokolády a so šťavnatými čerešňami. Koláče a zákusky cheesecake brownies recept, recept na cheesecake brownies European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 1 plech 20 x 35 cm Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Na brownies: 200 g masla, 300 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa, 4 vajíčka, 180 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 3 lyžice kakaa holandského typu, štipka soli, 200 g odkôstkovaných čerešní

Na cheesecake: 250 g hladkého plnotučného tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko, 1 lyžička čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Formu s rozmermi asi 20 x 35 cm vytrieme maslom.
  2. Maslo nakrájame na kúsky a čokoládu nasekáme nožom nahruho. Za stáleho miešania ich spoločne dohladka rozpustíme nad vodným kúpeľom. Spodok hrnca sa v žiadnom prípade nemôže dotýkať vriacej vody, inak by sa čokoláda mohla zraziť. Odstavíme a necháme vychladnúť tak, aby bola čokoládová zmes ešte teplá, ale nie horúca ani studená. Dôležité, aby mala tekutú konzistenciu.
  3. Vajíčka šľaháme s kryštálovým cukrom do bielej, nadýchanej peny, trvá to asi 10 minút.
  4. Múku s kakaom preosejeme a zmiešame spolu so štipkou soli. Do vajíčkovej hmoty vmiešame čokoládovú hmotu.  Potom jemne zapracujeme múčnu zmes.
  5. Dokonale hladké a vláčne cesto vylejeme na plech. Metličkou zľahka zmiešame tvaroh s vajíčkom, citrónovou kôrou a s vanilkovým cukrom. Nakoniec poukladáme rozpolené a odkôstkované čerešne.  Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút.
  6. Koláčik má byť vo vnútri šťavnatý a na povrchu pevný.

Tip Medových motúzov

Namiesto čerešní môžeme použiť aj čerstvé čučoriedky.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1