fbpx
Domov Čo na obed Rýchla minútka: Šťavnaté čevabčiči s ľadovým šalátom

Rýchla minútka: Šťavnaté čevabčiči s ľadovým šalátom

Autorka Jana Štrbková
najlepší recept na čevabčiči

Tento recept ma vždy zachráni, keď potrebujem pripraviť obed za pár minút. Vynikajúce, chutné a šťavnaté čevabčiči. Podávam ho s ľadovým šalátom s horčicovou zálievkou. Je to vynikajúce jedlo.

najlepší recept na čevabčiči

Rýchla minútka: Šťavnaté čevabčiči s ľadovým šalátom

Tento recept ma vždy zachráni, keď potrebujem pripraviť obed za pár minút. Vynakajúce, chutné a šťavnaté čevabčiči. Podávam ho s ľadovým šalátom s horčicovou zálievkou. Je to vynikajúce jedlo. Čo na obed čevabčiči, recept na čevabčiči, najlepšie čevabčiči, vynikajúce čevabčiči, rýchly obed European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 4 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

600 g mletého bravčového mäsa (môžeme použiť aj miešané bravčové s hovädzím), 1 lyžička mletej papriky, štipka čili papriky, 1 lyžička majoránky, 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, olej

Na šalát: 1 ľadový šalát, 1 cibuľa, 1 paradajka, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžica dijonskej horčice, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice extra panenského olivového oleja, 1 lyžice vody, soľ

recept na šťavnaté čevabčiči

Šťavnaté čevabčiči s ľadovým šalátom s horčicovou zálievkou. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si čevabčiči.
  2. Cibuľu nadrobno nakrájame a pridáme k mletému mäsu.
  3. Dochutíme mletou paprikou, čili, majoránkou, čiernym korením, soľou a dôkladne premiešame.
  4. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu chladiť v chladničke. Zmes pekne stuhne.
  5. Z mäsa tvarujeme šúľočky s priemerom tri centimetre.
  6. Rozpálime olej a opekáme za každej stran pár minút a neustále čevabčiči pretáčame, aby sa prepieklo z každej strany. Vo vnútri má byť ružové a šťavnaté.
  7. Pripravíme si šalát. Ľadový šalát umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame na pásiky.
  8. Pripravíme si zálievku. V miske zmiešame horčičcu, soľ, ocot, citrónovú šťavu, olivový olej a vodu.
  9. Zálievkou zalejeme šalát. Čevabčiči podávame s na tenké krúžky nakrájanou cibuľou a na plátky nakrájanými paradajkami.

Tip Medových motúzov

Čevabčiči vynikajúco chutí s horčicou alebo kečupom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1