Domov Jednoduché Rýchla raňajková omeleta so slaninkou

Rýchla raňajková omeleta so slaninkou

Autorka Jana Štrbková
Rýchla raňajková omeleta so slaninou

Výdatné raňajky sú základ úspešného dňa. U nás doma vedie v rebríčku najobľúbenejších jedál táto rýchla raňajková omeleta so slaninkou. Podávam ju so zeleninkou, ktorú mám po ruke a s domácim pečivom. Je mňam.

Rýchla raňajková omeleta so slaninou
Výdatné raňajky sú základ úspešného dňa. U nás doma vedie v rebríčku najobľúbenejších jedál táto rýchla raňajková omeleta so slaninkou. Podávam ju so zeleninkou, ktorú mám po ruke a s domácim pečivom. Je mňam. Jednoduché omeleta European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 3 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

6 vajíčok, 60 g údenej slaniny, soľ, mletá červená paprika, čerstvo zomleté čierne korenie, 100 ml sladkej smotany, 3 lyžice hladkej múky, biela reďkovka, červená kápia, lahôdková cibuľka, alebo zelenina, ktorú máte po ruke

Postup

  1. Slaninku nadrobno nakrájame. Na panvici ju dochrumkava opražíme. Ja na príklad používam mangalicovú slaninu, je veľmi chutná a ľahko stráviteľná.
  2. Vajíčka v miske vyšľaháme spolu so soľou, mletou paprikou a čerstvo zomletým čiernym korením. Primiešame múku a smotanu.
  3. Zmes vylejeme na rozohriatu panvicu a z každej strany pečieme asi 2 - 3 minúty na miernom ohni.
  4. Hotovú omeletu preložíme na tanier.
  5. Podávame s nakrájanou bielou reďkovkou, šalotkou a kápiou, môžeme poprášiť mletou červenou paprikou. 

Tip Medových motúzov

Omleta najlepšie chutí s domácim pečivom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1