fbpx
Domov Jednoduché Rýchla tekvicová štrúdľa

Rýchla tekvicová štrúdľa

Autorka Jana Štrbková
Jednoduchá tekvicová štrúdľa

Rýchla tekvicová štrúdľa je geniálny recept zložený len to 4 základných ingrediencií. Na jeho prípravu použijeme okrem čerstvej tekvice aj hotové štrúdľové cesto. Rýchla tekvicová štrúdľa je teda recept, ktorým potešíte aj nečakanú návštevu. Stačí totiž rozbaliť cesto, naplniť ho tými správnymi ingredienciami a o pol hodinku si už môžete na tejto dobrote spokojne pochutnávať. 

Nie je jednoduchší recept, za ktorý dostanete toľko pochvaly, ako za túto úžasnú štrúdľu. Štrúdľové cesto rozdelíte na dve časti, cesto potrieme rozpusteným maslom a posypete postrúhanou tekvicou. Pridáte ešte zopár ingredinecií a HOTOVO.

Medové motúzy

ZAMILUJTE SA SO MNOU… DO POCHÚŤOK Z TEKVICE

Jednoduchá tekvicová štrúdľa

Rýchla tekvicová štrúdľa

Rýchla tekvicová štrúdľa je recept, ktorý zvládne každá dáma. Aj tá, ktorá stojí pri sporáku s cieľom vytvoriť niečo extra chutné po prvý raz. Jednoduché štrúdľa, koláčik ku káve, dezert na čaj o piatej, rýchly koláč Európska kuchyňa
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 2 000 calories 6 fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

Potrebujeme: 

Štyri základné ingrediencie na rýchlu tekvicovú štrúdľu. Foto: Jana Štrbková

POTREBUJEME:

1 muškátovú tekvicu, 100 g slnečnicového medu Medové motúzy, 2 lyžičky mletej škorice, 80 g rozpusteného masla, 100 g najemno nastrúhaných piškót, práškový cukor na posypanie, 1 balenie štrúdľového cesta

Postup

  • Muškátovú tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Budeme potrebovať asi 1 kg nakrájanej tekvicovej dužiny.
  •  Rúru vyhrejeme na 180 ˚
  • Štrúdľové cesto rozdelíme na dve časti, cesto potrieme rozpusteným maslom a posypeme postrúhanou tekvicou.
  • Tekvicu posypeme pomletými piškótami, škoricou a polejeme medom.
  • Zrolujeme dve štrúdle, potrieme zvyšným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ˚C asi 45 minút.

Tip Medových motúzov

Štrúdľové cesto môžeme naplniť aj tekvicovým pyré z vopred upečenej tekvicovej dužiny, ktorú sme rozmixovali spolu s 2 lyžičkami javorového sirupu.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1