fbpx
Domov Čo na obed Ryžový nákyp s jablkami

Ryžový nákyp s jablkami

Autorka Jana Štrbková
Recept na ryžový nákyp s jablkami

Vôňa škorice, upečených jabĺk a vanilky vytvára z tohto ryžového nákypu luxusný sladký obed či večeru. Je to jednoduché jedlo, na ktoré sa u nás doma teší celá rodina.

Recept na ryžový nákyp s jablkami

Ryžový nákyp s jablkami

Najlepší recept na ryžový nákyp s jablkami. Čo na obed ryžový nákyp, ryžový nákyp s jablkami, jablkové recepty, čo na obed European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 hrnček guľatozrnnej ryže, 4 hrnčeky mlieka (môže byť aj ryžové), 100 g masla + na vymazanie formy, 5 – 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžičky citrónovej kôry, 2 lyžičky mletej škorice, 4 vajíčka, za hrsť hrozienok, 4 - 5 jabĺk, soľ

jablkový ryžový nákyp

Ingrediencie na ryžový nákyp s jablkami. Foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Osolené mlieko privedieme do varu a vsypeme doň dôkladne premytú ryžu. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
  2. Do kaše vmiešame maslo, kryštálový cukor a necháme vychladnúť.
  3. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Do kaše vmiešame žĺtky, škoricu, hrozienka, kôru, na kúsky nakrájané jablká a nakoniec sneh z bielkov.
  5. Zapekaciu nádobu bymažeme dôkladne maslom a naukadáme ryžovú hmotu.
  6. Na vrch masy naukladáme nakrájané plátky jabĺk.
  7. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme 20 – 25 minút dozlatista.
  8. Podávame teplé aj studené posypané práškovým cukrom.
Najlepší recept na ryžový nákyp s jablkami

Najlepší recept na ryžový nákyp s jablkami. Príprava receptu, foodstyling a foto: Jana Štrbková

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1