Domov Čo na obed Šalát s pečenou červenou repou

Šalát s pečenou červenou repou

Autorka Jana Štrbková
Recept na šalát z pečenej tekvice

Únava vás počas dňa nezaskočí, ak si na obed pripravíte úžasne chutný šalát s pečenou červenou repou alias cviklou. Zelené lístky s octom balzamico, natenko nakrájaná červená repa a kozí syr… Skrátka dokonalá kombinácia.

Recept na šalát z pečenej tekvice

Šalát s pečenou červenou repou

Recept na šalát z pečenej tekvice Čo na obed pečená červená repa, pečená cvikla, šalát z červenej repy, šalát z cvikly European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 2 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g červenej repy, 250 g miešaných listov rukoly, baby špenátu, cviklových lístkov, 3 lyžice tekvicových semienok, 250 g čerstvého kozieho syra, 2 lyžičky čerstvého tymianu, 2 lyžičky balzamikového octu, 3 lyžice olivového oleja, 2 lyžice medu, lyžica citrónovej kôry

šalát z červenej repy ingrediencie

Šalát z červenej repy ingrediencie. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Pripravíme si červenú repu, varíme ju neošúpanú asi 30 minút.
  2. Na menšej panvici nasucho opečieme tekvicové semienka.
  3. Rúru vyhrejeme na 200 ˚C
  4. V miske zmiešame tymian, balzamikový ocot, olej, med a primiešame na mesiačiky nakrájanú predvarenú červenú repu.
  5. Dobre premiešame s nakrájanou červenou repou, osolíme, okorením čerstvo zomletým čiernym korením.
  6. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 30 minút.
  7. Zelené lístky umyjeme pod tečúcou vodou, naaranžujeme na taniere. Na ne poukladáme červenú repu, lyžičky čerstvého kozieho syra, posypeme citrónovou kôrou, opraženými tekvicovými semienkami, osolíme, okoreníme a podľa potreby ešte polejeme olivovým olejom.
Recept na šalát s červenou repou

Recept na šalát s červenou repou. Príprava, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Tip Medových motúzov

Šalát vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom, napríklad baby mozarellou, kozím camembertom či syrom Zlato.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1