fbpx
Domov Koláče a zákusky Sladká radosť: Delikátny rebarborový nákyp

Sladká radosť: Delikátny rebarborový nákyp

Autorka Jana Štrbková
rebarborový nákyp recept

Ak máte radi zaujímavé sladkosti, vyskúšajte aj tento rebarborový nákyp. Mám ho od svojej kamošky Kvetky a je to ich tradičný rodinný dezert. Je sa pekne z formy lyžičkou, pridáva sa doň rebarborový džem.

rebarborový nákyp recept

Sladká radosť: Delikátny rebarborový nákyp

Ak máte radi zaujímavé sladkosti, vyskúšajte aj tento rebarborový nákyp. Mám ho od svojej kamošky Kvetky a je to ich tradičný rodinný dezert. Je sa pekne z formy lyžičkou, pridáva sa doň rebarborový džem. Koláče a zákusky rebarborový nákyp recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 počet hlasov )

Ingrediencie

500 g rebarbory, 4 PL cukru z kokosových kvetov (alebo vanilkového cukru), 100 g hladkej špaldovej múky, 1 PL prášku do pečiva, 1 ČL cejlónskej škorice, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry z biocitróna, 4 vajcia, 100 ml kyslej smotany, 100 ml smotany na šľahanie, zmäknuté maslo a cukor na vysypanie formy

rebarborový nákyp recept

Rebarborový nákyp. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Štyri menšie ohňovzdorné misky alebo formu na srnčí chrbát vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 až 4 centimetre.
  2. Dáme do formy alebo misiek a vysypeme cukrom. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vajcia vyšľaháme s oboma smotanami a s cukrom. K tejto zmesi primiešame sypké suroviny.
  3. Cesto vylejeme na rebarboru v zapekacích miskách či vo forme, posypeme škoricou. Zapekáme asi 30 minút, kým sa okraje sfarbia dozlatista. Nákyp podávame ešte teplý.
rebarborový nákyp recept

Rebarborový nákyp. Príprava receptu, foodstyling, foto: Jana Štrbková

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

VA-146072466-1