fbpx
Domov Dobroty pre deti Sladký júnový obed: Úžasný ryžový nákyp s čerešňami

Sladký júnový obed: Úžasný ryžový nákyp s čerešňami

Autorka Jana Štrbková
ryžový nákyp s čerešňami recept

Čerešňová sezóna je v plnom prúde a tak si spolu so mnou doprajte úžasný júnový obed. Sladučký ryžový nákyp s vanilkou a čerešňami. Je taký chutný najmä, keď ho ešte polejete domácim čerešňovým alebo jahodovým sirupom.

ryžový nákyp s čerešňami recept

Sladký júnový obed: Úžasný ryžový nákyp s čerešňami

Čerešňová sezóna je v plnom prúde a tak si spolu so mnou doprajte úžasný júnový obed. Sladučký ryžový nákyp s vanilkou a čerešňami. Je taký chutný najmä, keď ho ešte polejete domácim čerešňovým alebo jahodovým sirupom. Dobroty pre deti ryžový nákyp s čerešňami recept European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 6 Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg guľatozrnnej ryže, 750 ml mlieka, 20 g trstinového cukru, 70 g masla, 100 g práškového cukru, 4 vajíčka, 1 lyžicu citrónovej kôry, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vyškrabaný vanilkový struk alebo 1 lyžičku vanilkovej pasty, 50 g mandlí, 500 g čerešní

Na posypanie: práškový cukor, 20 g mandľových lupienkov

Postup

  1. Do mlieka pridáme trochu cukru a soli, ryžu dobre premyjeme a uvaríme v mlieku. Necháme vychladnúť.
  2. Žĺtka oddelíme od bielkov. Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor, žĺtka, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor, vanilkovú dreň alebo pastu a miešame asi 20 minút.
  3. Mandle zomelieme dohladka. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Do žĺtkovej hmoty zľahka primiešame vychladnutú ryžu, sneh a zomleté mandle.
  5. Plech vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme do nej polovicu ryžovej zmesi, na ňu poukladáme odkôstkované čerešne, trochu ich posypeme cukrom. Zakryjeme druhou polovicou ryžovej zmesi a navrch poukladáme zvyšné čerešne. Posypeme mandľovými lupienkami.
  6. Rúru predhrejeme na 170 °C. Nákyp v nej pečieme 45 – 50 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Tip Medových motúzov

Namiesto klasického živočíšneho mlieka môžete použiť aj ryžové, mandľové, no nákyp výnimočne chutí najmä s kokosovým mliekom.

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1