fbpx
Domov Čo na obed Slivkové knedle s makom zo špaldovej múky

Slivkové knedle s makom zo špaldovej múky

Autorka Jana Štrbková
slivkové knedle s makom

Na vrchole našich najobľúbenejších letných obedov trónia slivkové knedle s makom. Najradšej ich robím zo špaldovejmúky, pretože má lahodnú orieškovú chuť. Nesmie chýbat ani bohatá zálievka z roztopeným maslom a medom. Mňam.

Ingrediencie na slivkové knedle s makom. Foodstyling a foto: Jana Štrbková
Ingrediencie na domáce slivkové knedle s makom. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

slivkové knedle s makom

Neodolateľné: Slivkové knedle s makom zo špaldovej múky

Na vrchole našich najobľúbenejších letných obedov trónia slivkové knedle s makom. Najradšej ich robím zo špaldovejmúky, pretože má lahodnú orieškovú chuť. Nesmie chýbat ani bohatá zálievka z roztopeným maslom a medom. Mňam. Čo na obed Slivkové knedle s makom zo špaldovej múky European
Videorecept titul
Videorecept popis
Vytlačiť recept
Porcie: 50 kusov Čas prípravy: Čas varenia/pečenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 počet hlasov )

Ingrediencie

1 kg nových zemiakov, 1 vajíčko, 250 g celozrnnej špaldovej múky, 1 lyžičku masla, štipku soli
10 ringlot, marhúľ alebo 25 sliviek či veľkých čerešní
Na posapynie: 200 g maku, 3 lyžice agátového medu, 100 g masla

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nastrúhame do veľkej misy. Pridáme preosiatu múku, soľ, maslo, vajce a vypracujeme hladké cesto. Ak sa veľmi lepí pridáme ešte trochu múky.
  2. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi štyri milimetre, narežeme štvorce veľkosti asi 5x5 centimetrov. Umyté ringloty odkôstkujeme, rozštvrtíme a doprostred štvorca umiestnime kúsok ovocia. Protiľahlé rohy spojíme, v dlaniach vytvarujeme malé gule.
  3. Do veľkého  hrnca si dáme hriať osolenú vodu a do vriacej naukladáme knedle. Keď padnú na dno, jemne ich premiešame, aby sa neprilepili o hrniec. Varíme asi 7 minút, kým všetky vyplávajú na hladinu.
  4. Maslo roztopíme, mak zomelieme.
  5. Uvarené knedle vyberáme deravou vareškou a dávame na taniere alebo do sklenenej misy. Polejeme roztopeným maslom, zomletým makom a agátovým medom podľa chute.

Tip Medových motúzov

Namiesto maku môžeme použiť strúhanku.

Slivkové knedle zo špaldovej múky. Foodstyling a foto: Jana Štrbková
Slivkové knedle zo špaldovej múky. Foodstyling a foto: Jana Štrbková
Ovocné guľky s medom, maslom a makom. Foodstyling a foto: Jana Štrbková
Ovocné guľky s medom, maslom a makom. Foodstyling a foto: Jana Štrbková

Ešte si prečítajte

Zanechať komentár

* Použitím tohto formulára súhlasíte s uložením a spracovaním vašich údajov na tejto webovej stránke.

Webová stránka používa cookies, aby bola pre vás atraktívnejšia. Predpokladáme, že s tým súhlasíte, ale môžete sa odhlásiť, ak si budete priať. Súhlasím Čítaj viac

Privacy & Cookies Policy
VA-146072466-1